HARMICA PUB – after work party – hrvatski rulet

0

Neki dan smo sjedili u uredu firme toff.ee (data marketing consultancy) i zaključili kako nam hitno treba jedan dobar after work party. Došla su mlada pojačanja u firmu i kako znati da li su dobri za nas, ako ih ne testiramo. Vlasnik agencije Charles je predložio da organiziramo hrvatski rulet. Naravno da je za rulet s hrvatskim predznakom potreban alkohol, ali uz ovaj rulet je pokvareni Englez smislio i još jedno ljuto iznenađenje.

Predožio sam da poslje posla odemo u Harmicu, novouređeni bar u centru u Radićevoj ulici. Imaju dobar izbor rakija, whiskeya, vina, craft piva, ginova, rumova…, sve što je potrebno za jedan dobar rulet.

Trebale su nam se pridružiti Ella i njezina asistentica Karla, ali su odustale kad su saznale što je Charles smislio. Ostali su samo muškarci, kraljevi digitalnog oglašavanja, 5 najhrabrijih, zapravo 4 budale koje u tom trenutku još nisu znale što ih čeka (Charles je znao). Smjestili smo se za stol u pozadini i naručili par rakijica za zagrijavanje.

Harmica Pub – Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Harmica Pub – Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Nikola i Charles su bili sretni s odabirom Harmice jer su okorjeli pušači. Sva sreća da je unutra prozračno, inače bi nas rak pojeo za pet minuta.

Harmica Pub – Nikola i Charles u oblaku dima.
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

U jednom trenutku mi je Charles ponudio fornete jer zna da sam slab na hranu. Bio sam sumnjičav. Sjetio sam se stare čučerske poslovice ”Ne vjeruj Englezu koji laže!” Pomislio sam ”Čemu sad ta darežljivost? Sigurno je neka zamka? Englezi su uvijek uzimali. Nikad nisu nešto poklanjali.” Iako sam slutio opasnost, glad je bila jača.

Napunio je gad fornete s ljutim umacima. Neki su bili jači, neki slabiji, ali ja sam naravno dobio onaj jači. Rekli bi Mađari ”Jedeš peče, sereš peče!” Tako sam se osjećao. Oni su umirali od smijeha dok sam ja vatru gasio pivom i tako se sjebao još više.

Harmica surađuje s konobom Miseria Nobile, a kako nam se ubrzo otvorio apetit, zamolili smo konobara da nam naruči platu ”Okusi Hrvatske”, najbolji naresci iz svih krajeva Lijepe naše. Ja se nisam usudio ništa probati prije ovih pokvarenih gadova. Za svaki slučaj. Kad sam se uvjerio da se ne guše od ljutine, bacio sam se i ja na platu k’o svečenik na milostinju.

Harmica Pub – plata ”Okusi Hrvatske”,
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ubili smo se u plati k’o Grdović u bevandi. Mislim da smo našli svoje mjesto za večernje izlaske.

Harmica Pub – Toff.ee team – Marko, Josip, Charles i Ivan.
Foto: Nikola, Flash.hr

Kad je ostala samo zelenjava na pladnju, sjetio sam se još jedne stare čučerske: ”Tko se zadnji smije, najslađe se smije!” Došao je ubrzo red na Marka i Nikolu. Charles im je ulio malo ljutog umaka u rakiju, a na njima je bilo samo da odaberu – pijemo ili dajemo otkaz! Momci nisu htjeli upoznati čari pučke kuhinje pa su strusili začinjene rakije na eks. Slika govori tisuću riječi, tako da neću opisivati što se kasnije desilo. Pogledajte i uživajte:)

Zanimljivo je pogledati ovaj video i iz drugog kuta. Snimatelj Charles:

Nikola i Marko su se družili sa wc školjkom, a mi smo umirali od smijeha. Život je opet dobio smisao. Ovo je bio jedan od boljih poslovnih izlazaka tako da intenzivno razmišljamo da hrvatski rulet i ljuti izazov postanu naš tjedni ritual. Smilovali smo se u jednom trenutku i naručili Nikoli čašu mlijeka, ali niti to mu nije pomoglo. Jednotavno je do kraja večeri bio mrtav čovjek. Mi smo se i dalje smijali. U Čučerju bi rekli: ”Tuđa patnja, naša je radost:)”

Bio je utorak, a utorkom je u Harmici 80’s party. Jedino smo ja i Charley živjeli u to doba tako da smo prepoznavali sve pjesme koje je DJ puštao. Ovi hipsteri đuskaju na Justin Biebera. Naručili smo si još par žestica kako bi u revijalnom tonu proslavili Nikolin odlazak. Naime, nije izdržap do kraja večeri. Charles se upitao: ”Možda on nije za nas?” Taman kad mu je htio poslati ljubaznu poruku: ”OTPUŠTEN SI!”, Ivan je rekao ”Sila je u njemu jaka. Daj mu još jednu priliku Charlie.” Kad smo već kod Ivana, bio je samozatajan cijelu večer. Nije probao ništa ljuto osim rakije i poslje whiskeya. Rekao je da on dobro podnosi alkohol. Bio je tajanstven kao noćni ormarić. Charles i ja smo osjetili da nam nešto skriva, ali nikako nismo mogli saznati što. Kako je Nikola otišao doma, nismo se više imali komu smijati pa smo se i mi lagano napustili Harmicu u koju se sigurno opet vraćamo.

Harmica će svaki tjedan imati živu svirku (kubanska mjuza, jazz, blues….), a s obzirom na dobru lokaciju, sjajan ambijent i odličan izbor cuge i klope, uopće ne sumnjam da će uskoro postati jedno od omiljenih okupljališta u gradu, kako za domaće, tako i za strane goste. Ovaj bar možda najbolje opisuje natpis na ploči koja se nalazi ispod njihovog televizora.

Harmica Pub
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

HARMICA PUB

Ulica Pavla Radića 3, Zagreb

Tel/Mob: 01 626 7584 / 091 898 0507

https://www.facebook.com/Harmica.Pub/

PS: Za sve koji ste mislili da je Ivan jedini normalan među nama, evo dokaza da nije. Drugi dan smo imali fotkanje za firmu, a Ivan je došao ovakav na snimanje:

Ivan Pleše – toff.ee

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, samozatajni PR Bog iz Čučerja, dopisni član časopisa ”I kamatari su ljudi”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.