Karla Landripet – LEAP Summit

0

LEAP Summit je trodnevna, globalna konferencija koja će okupiti preko 2000 Milenijalsa i donosioca promjena iz preko 30 zemalja koji su lideri u svojim uglednim zajednicama. Glavne teme konferencije biti će vezane uz inovaciju, IT i moderne tehnologije, poduzetništvo, razvoj karijere i priče koje će vam promijeniti život. Više o samom LEAP Summitu koji će se održati u Zagrebu od 11. do 13.5.2017. reći će nam Karla Landripet (suorganizatorica i suosnivačica LEAP Summita).

https://www.facebook.com/events/168214063678917/

Karla Landripet - LEAP summit Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Karla Landripet – LEAP Summit
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
  • Ti si jedna od suorganizatorica Leap Summita? Ne bi li mlada, zgodna cura trebala visiti na kavama, a prepustiti organizaciju ovakvih evenata muškarcima? – Ovo nije šovinističko pitanje. Brinem se za tvoj društveni život. Zašto si se upustila u tako nešto? Por ke?

U organizaciju LEAP Summita upustila sam se iz jedinog istinskog razloga, a to su odlasci na kave jer će na Leap summitu postojati institucija coffee breakova za sve nas mlade zgodne cure koje traže tajkuna kavopiju, klasičnog hrvatskog poduzetnika i radi toga što želim promijeniti svijet (kao i sve manekenke).

  • Kada i kako si došla na ideju pokretanja Leap Summita i ono što je najbitnije, tko zapravo stoji iza tebe?

Ideja o LEAP Summitu je nastala kao odgovor na aktualno iseljavanje mladih iz Hrvatske u potrazi za boljim poslom i životnim standardom te kao reakcija na formalno obrazovanje za koje smatram da ne pruža dovoljno. Uz mene stoji skupina mladih, ambicioznih, sposobnih i strastvenih ljudi koji žele biti pokretači promjena. Prošle godine je bio prvi i okupio preko 1000 ljudi, a ovo je druga godina i očekujemo oko 2000 ljudi.

  • Kome je namijenjen Leap Summit? Ima li smisla da tajkuni poput mene dolaze tamo, zapravo što mi možemo tamo saznati?

LEAP Summit namijenjen je mladim profesionalcima i svima koji se osjećaju takvima, inovatorima, sanjarima, poduzetnicima, svim pojedincima otvorenog uma, a s obzirom da dolaziš i ti, očito je da je namijenjen i tajkunima:) 

  • Što nam spremate ove godine na Leap Summitu i hoće li u pauzi nastupiti Lidija Bačić? Neki utjecajni poduzetnici iz Čučerja su se žalili na vaš catering. Naime, prošle godine nije bilo odojka?

Na žalost zbog situacije s Agrokorom, nismo si bili u mogućnosti priuštiti Lidiju Bačić pa smo samo uspjeli dovesti Larsa Silberbaura, globalnog direktora LEGA, Tiaga Mattosa sa Singularity University-a, Jensa Lapinskog, direktora Techstarsa, Erika Meijera, direktora Deutsche Telekoma i druge. Nadamo da će oni ispuniti nedostatak važne ličnosti poput Lidije. Što se odojka tiče, neće ga biti niti ove godine zbog gore navedene situacije s Agrokorom.

Karla Landripet - LEAP summit, Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Karla Landripet – LEAP Summit, Foto: Josip Novosel, Flash.hr
  • ‘Ko to sve financira?

Dobro pitanje. Ove godine imamo potporu Europske Komisije, a ostatak financiranja je strogo iz korporativnog sektora. Na žalost, Vlada nije prepoznala naš puni potencijal, ali nema veze jer su rekli da je 2017. godina, godina poduzetništva i mladih pa se ne moramo brinuti.

Karla mi je rekla da u odgovor ubacim LEAPin i spomenem neformalni program i napomenula da sve to imam na njihovoj stranici. Kako ja sad uživam u Beču i neda mi se prevoditi to s Engleskog na Hrvatski, ja ću samo napraviti copy paste teksta s njihove stranice:)

LEAPin is a one-day conference, which brings the energy and vision of LEAP Summit to local communities all over the world! LEAPin is organized by local enthusiasts – NGOs, Universities, Entrepreneurs, non-formal groups in various cities and countries. LEAPin has all unique features of LEAP Summit and is bringing this international LEAP movement to the global levels. 

Karla Landripet se hvali svima da radim intervju s njom, Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Karla Landripet se hvali svima da radim intervju s njom, Foto: Josip Novosel, Flash.hr
  • Ključno pitanje – Čitas li Flash.hr i kako je Flash.hr promijenio tvoj život? Ako ne čitaš, slaži!

Postala sam bolja osoba, a dani su mi vedriji otkako započinju čitanjem Flash.hr-a i gledanjem tvojih slika na Instagramu.

Karla Landripet svoje slobodno vrijeme provodi na mom Instagramu Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Karla Landripet svoje slobodno vrijeme provodi na mom Instagramu
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
  • Ako želiš nešto reći, slobodno sada kaži ili zauvijek šuti, ali prije toga odgovori di si bila 91-ve?

Nemam ništa posebno za nadodati osim da bi mi bila velika čast raditi za nekog poput tebe, točnije za tebe. Oduvijek sam maštala da ti donosim kave za stol dok ti ugovaraš milijunske poslove. 1991 sam bila gdje i Flash.hr.

 

LEAP summit - Karla Landripet poslužuje Dragog Vođu - ispunjenje svih njezinih maštarija Foto: Flash.hr
LEAP summit – Karla Landripet poslužuje Dragog Vođu – ispunjenje svih njezinih maštarija
Foto: Flash.hr

web: http://www.leapsummit.com

 

Autor: Josip Novosel, samozatajni tajkun i PR BOG, najutjecajniji čučerski lifestyle blogger, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.