PERNAR JE LAGAO DA JE NAPADNUT U ŠKOLI!? SLIJEDI MU KAZNENA PRIJAVA!

0

U ponedjeljak je saborski zastupnik Ivan Pernar u svom stilu nenajavljeno posjetio Srednju školu u Maruševcu. Pernar je tvrdio da mu dežurni odgajatelj nije odobrio ulazak u školu, kao niti njegovo obraćanje učenicima u vrtu pred školom, zbog čega je, kako je napisao, došlo do fizičkog sukoba.

Iako odgajatelj nije bio nasilan i samo je radio svoj posao jer je Ivan nenajavljeno došao u školu i iskorištavao maloljetnu djecu za političku samopromociju, a dužnost odgajatelja je bila da ga spriječi u snimanju maloljetnika i objavljivanju njihovih slika i snimki na društvenim mrežama, Ivan je inscenirao fizički napad na sebe i na vrlo vulgaran i neprimjeren način prozvao i izvrijeđao na svom Facebooku odgajatelja škole. Uz salve uvreda, stavio je i sliku odgajatelja, a kada su ga počeli braniti učenici škole, Pernar je samo brisao njihove komentare, a ostavljao komentare svojih istomišljenika. Svakog tko je stao u obranu nedužnog odgajatelja, Pernar je blokirao na facebooku. Ovo je samo još jedan u nizu primjera u kojima Pernar ne dozvoljava dvostranu komunikaciju i drugačije mišljenje od njegovog. Postoji samo jedna ISTINA i to je ona koja izlazi iz njegovih usta.

Ivan očito ne shvaća da mu saborski imunitet ne daje za pravo da izigrava Boga i da ne smije samo tako bez pitanja obilaziti škole i manipulirati s tuđom djecom. Sad će netko reći da to rade i HDZ-ovci i SDP-ovci, ali to ne bi smjelo biti dopušteno nikome, a sigurno i oni kad obilaze škole, traže dopuštenje za obilazak. Ivan je isto mogao poslati službeni zahtjev za posjetu školi i ako bi mu zahtjev bio odobren, mogao je održati službeni govor. Još je veći problem što se Pernar kao deklarirani vjernik, ali i saborski zastupnik koji zastupa sve građane ove zemlje pa tako i dotičnog odgajatelja, tako bezobrazno, vulgarno i što je najgore javno obraća neistomišljenicima. Ivan se često poziva na Isusa, ali koliko sam ja upoznat s religijom, Isus sigurno nikad ne bi nekom rekao na ovako uvredljiv način da je bolesnik i zreo za psihijatriju. 

Ivan bi se trebao ispričati školi, svim učenicima i njihovim roditeljima, a posebno odgajatelju i njegovoj obitelji. Trebao bi osuditi govor mržnje svojih istomišljenika koji su pozivali na fizički obračun s odgajateljem i doslovce ga spaljivali na lomači putem Facebook komentara. Kao što su djeca često ogledalo svojih roditelja, tako su i Ivanovi sljedbenici ogledalo njega. Svojim nasiljem i bezobrazlukom ih uči da je to društveno prihvatljivo ponašanje. Najžalosnije je što je Ivan postao ono protiv čega se borio – Sindrom Gospodara prstenova.

Danas se s priopćenjem za medije obratila v.d. ravnateljice škole Đurđica Gavranović-Porobija s nešto drukčijim viđenjem cijelog slučaja.

“U ponedjeljak nakon nastave, oko 16.30 sati, ravnateljica je primila obavijest da je na školskom imanju viđen zastupnik Ivan Pernar. Kako se nije najavio njegov posjet, a ravnateljica je upravo otišla iz škole, upozorila je dežurne odgajatelje Maju Car i Roberta Rakamarića o dojavi te ih zamolila da obrate pozornost na sigurnost učenika i na dežurstvo na ulaznim vratima.

Oglušio se na zahtjev odgajatelja

Kako je bio kraj nastavnog dana, učenici su izlazili iz škole, a neki šetali ispred škole. Gospodin Pernar je okupio skupinu učenika na travnjaku ispred škole, koji je dio školskog imanja, razgovarao s njima i počeo se slikati svojim mobitelom zajedno s učenicima. Kako se radi o većini maloljetnih učenika, i usto bez odobrenja škole i roditelja, naš je odgajatelj upozorio gospodina Pernara da to ne čini. Kad je g. Pernar – oglušujući se na zahtjev odgajatelja – uključio izravni prijenos na Facebooku, odgajatelj je ispružio ruku prema mobitelu što se moglo protumačiti kao da će ga uzeti ili kao da želi zaštititi učenike, ali ga nije ni dodirnuo.

Odgajatelj je nakon toga pozvao učenike da uđu u prostorije škole i učeničkog doma, što su neki učinili, a neki ne. Nakon toga, ne znajući što se dogodilo, stigla je i ravnateljica koja je prišla g. Pernaru, pozdravila ga i rekla da je kao osoba dobrodošao, ali kao saborski zastupnik i političar trebao se najaviti. Gospodin Pernar je rekao da ju je pokušao naći, ali nije u tome uspio. Rekao je da žuri i da će uskoro otići. Sve je završilo mirno.

Škola je provela potrebne mjere sigurnosti

Nakon tog događaja na Facebook statusu g. Pernara pojavile su se netočne tvrdnje o odgajatelju Robertu Rakamariću, da je svećenik, da je nasrnuo fizički na saborskog zastupnika, da je ‘psihijatrijski slučaj’, što su mediji prenijeli te je tako nanesena šteta kako našem odgajatelju tako i cijeloj školi. Naša škola nije nasilna, niti naši zaposlenici. Ipak, imamo pravo držati učenike podalje od politike i političkih utjecaja. Naša je škola provela potrebne mjere sigurnosti te je glavni ulaz bio zaključan sve vrijeme otkad je naputak o neovlaštenom ulasku u prostore škole došao od Ministarstva odgoja i obrazovanja. O događaju upravo izvješćujemo pravobraniteljicu za djecu i MUP.

Nadamo se da će i naš slučaj upozoriti nadležne službe o pokušaju iskorištavanja djece i mladih u političke svrhe te da će i gospodin Pernar shvatiti da postoje legitimni i pozitivniji pristupi prema ustanovama i osobama.”

 

Autor: Josip Novosel