Sindikat policije dobio tužbu protiv banaka. Vrijeme je da deložiraju guvernera Vujčića!

0

Nakon što je policija godinama deložirala naše građane iz kuća i stanova zbog nemogućnosti otplate kredita, problemi su sada zakucali i na njihova vrata. Odlučili su se preko svog sindikata, sudskim putem izboriti za pravdu, što im ne bi uspjelo da nije bilo Udruge Franak koja se borila za sve kreditno zadužene građane.

Nacionalni sindikat policije, MUP-a RH krajem 2014. godine podnio je kolektivne tužbe protiv poslovnih banaka u RH, zbog preplaćenih kamata članica i članova NSP-a MUP-a RH i uposlenika u MUP-u.

Iz Sindikata su danas priopćili kako je 05. prosinca 2016. godine donesena prva prvostupanjska presuda u njihovu korist od strane Općinskog suda u Osijeku u kojoj je u cijelosti prihvaćen tužbeni zahtjev, te dosuđena isplata cjelokupnog iznosa iz tužbe sa svim troškovima postupka.

„Smatramo za bitnim napomenuti da je temelj ovakvih odluka prvostupanjskih sudova u cijelosti Odluka Visokog trgovačkog suda u Zagrebu broj: Pž-7129/13, od 13. lipnja 2014. godine, i Vrhovnog suda Revt-249/2014 od 09. svibnja 2015. godine, kojim je nesporno potvrđeno da je od strane poslovnih banaka u RH, za ugovore o kreditima sklopljenim u periodu od 2003. do 2013. godine, od strane poslovnih banaka u RH, kršena ili povrijeđena ugovorna obveza na štetu korisnika kredita u dijelu “jednostrane promijene kamatne stope na štetu korisnika kredita”, zbog čega je došlo do preplaćivanja kredita“, navodi se u priopćenju.

Potaknut tom činjenicom, Nacionalni sindikat policije je odlukom središnjeg odbora usvojio prijedlog te je u ime i za interes članica i članova Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH, pokrenuo tužbe protiv poslovnih banaka temeljem čega je kolektivnom tužbom utuženje poslovnih banaka zatražilo preko 350 članica i članova Sindikata.

Kolektivnom tužbom utuženje poslovnih banaka zatražilo je preko 350 članica i članova Sindikata.

„U istome smo zajedno uspjeli s obzirom da smo počeli dobivati prve presude u korist korisnika kredita/članica i članova, a bitnim treba napomenuti da je sud prihvatio tužbu i tužbeni zahtjev u cijelosti, ne prihvativši niti jedan prigovor banke“, navode u Sindikatu.

Ujedno su pozvali sve članice i članove Sindikata kao i druge građane RH da ukoliko su u navedenom periodu od 10.rujna 2003 do 31. prosinca 2008 godine sa poslovnim bankama imale sklopljen ugovor o kreditu (po svim osnovama, stambeni, auto, gotovinski i sl.), i ugovoren u svim valutama (euro, chf, dolar ili kuna), bez obzira da li je kredit otplaćen ili je u tijeku otplata, imaju mogućnost utuživanja poslovne banke, s ciljem povrata preplaćene kamate za vrijeme otplate kredita.

„Nemojte dopustiti da Vam propadne nešto na što imate pravo, što ste višestruko otplatili i preplatili, ovo je put i način da konačno svi zajedno vratimo oteto, i kaznimo one koji su bili nepošteni“, zaključuju u Sindikatu, prenosi Lider.

 

Postavlja se pitanje na kraju: Ako je Nacionalni sindikat policije dobio presudu protiv banaka i ako je Ustavni sud donio presudu protiv banaka, nije li sad konačno vrijeme da policija deložira guvernera Vujčića iz HNB-a, jer je on cijelo vrijeme tvrdio da banke posluju zakonito? Da nije bilo Udruge Franak, ovaj problem se nikada ne bi riješio, a banke bi i dalje pljačkale hrvatske građane.