Runtić ulazi u Mostov klub u Saboru kao nezavisni zastupnik

0

Nakon sukoba u Živom zidu koj je sabotirao kampanju Hrvoja Runtića koji je na kraju ipak ušao u Sabor, Runtić je napustio stranku i pridružio se kao nezavisni kandidat u Mostov klub zastupnika i tako povećao pregovaračku moć Mosta u sastavljanju nove vlade.

– Nakon puno promišljanja i konstruktivnih razgovora odlučio sam kao nezavisan zastupnik pristupiti Klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista. Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnom linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke. Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati – kaže Runtić te dodaje da je jedino u Mostu prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržava – izlazak hrvatskog naroda iz dužničkog i ovršnog ropstva. Naglašava da ostaje nezavisni zastupnik jer se ne želi vezati ni uz jednu stranku.

Ako su Runtićeve optužbe protiv čelnika Živog zida točne, pitanje je dal’ će Pernar i ekipa dočekati saborski imunitet, a za djela za koja ih optužuje Runtić, prijete im višegodišnje zatvorske kazne.

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20