HNS najavio moguću veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a!

0

 

Kako se bliži dan izbora, tako se sve glasnije priča o mogućoj velikoj koaliciji SDP-a i HDZ-a.

HNS je najavio mogućnost velike koalicije.

– Naš cilj je osvojiti dovoljno mandata kako bismo sa srodnim strankama i zastupnicima formirali parlamentarnu većinu. Ali, što napraviti ne budemo li mogli sakupiti dovoljno ruku u Saboru? Mislim da bi u tom slučaju bilo bolje razgovarati s HDZ-om o velikoj koaliciji nego koalirati s Mostom, koji je skupina amatera i ucjenjivača. Ovo možda ne zvuči kao poželjna varijanta, ali mogla bi se pokazati jedinom realnom – rekao je član Predsjedništva HNS-a.

Ako osvoje 60-ak mandata, u Narodnoj koaliciji znaju da će trebati partnere za sastavljanje Vlade, a istraživanja pokazuju da samo HDZ i Most osvajaju dovoljno glasova da ih se uzme u obzir. U takvoj varijanti prevladalo je mišljenje da više ne treba odbaciti mogućnost za veliku koaliciju.

Kada bi se išlo u veliku koaliciju, tvrde u HNS-u, premijer bi morao biti Milanović, kao šef jačeg partnera.

“Mislim da je dolazak Plenkovića na čelo HDZ-a veliki iskorak za tu stranku, ali za ozbiljan posao koji ga čeka u HDZ-u treba mu puno više vremena od pola godine. Treba mu dati šansu da restrukturira HDZ, a to je najbolje raditi u opoziciji. Plenković, sigurno, u tih nekoliko godina može od HDZ-a napraviti modernu konzervativnu stranku. Tada ni velika koalicija nije nemoguća”, izjavio je Vrdoljak.