Tarte au citron – FRANCUSKI ZAČIN, HRVATSKI NAČIN

0

Tarte au citron

Sastojci za 4 kalupa:
prhko tijesto za pitu
2 limuna
2 jaja
90 g šećera
5 g gustina
slatko vrhnje

Priprema:
Kalupice za pečenje tarta premažite za maslacem. Razvaljajte prhko tijesto za pitu i obložite kalupice za pečenje tarta. Izbodite ga na par mjesta prije nego ga zapečete da se ne napuhne.
Pecite oko 10 min na 200C.
Iscijedite sok limuna, razmutite dva jaja, pomješajte ih sa šečerom gustinom i limunom. Stavite na vatru da lagano zavrije.
Kremu izlijte u kalupe i kratko zapečite 5-6 min,na 200C.
Kad se ohladi prekrijte ga sa tučenim slatkim vrhnjem u koji ste dodali jedan vaniljin šečer . Dobro ohladite prije serviranja.

Recept by: Ivana Perić Rabhi

https://www.youtube.com/channel/UCFRlqY3nOiziN0vSkPwLRPw/featured

https://www.facebook.com/francuskizacin

http://instagram.com/francuskizacin

Podijeli