Creme brulee – FRANCUSKI ZAČIN, HRVATSKI NAČIN

0
Creme brulee
400 ml slatkog vrhnja
5 jaja
30 g šećera
1 vanilin štapić
malo smeđeg šećera za karamelUzmite mahunu od vanilije i prerežite ju na pola. Izvadite sadržaj iz unutrašnjosti. U posudu za kuhanje ulijte vrhnje i zagrijte do vrenja te stavite unutra sadržaj od vanilije i mahunu.
Promješajte i ostavite.

Žutanjke dobro razmutite sa šećerom i dodajte im vrhnje iz kojeg ste predhodno izvadili mahunu.

Ulijte u posudice za pečenje te stavite u predhodno zagrijanu pečnicu na 140 C. Pecite oko 45 min dok se ne stvrdne krema. Da to provjerite posudicu malo protresite i ako je čvrsta smjesa onda su gotove.
Stavite u hladnjak na bar dva sata prije posluživanja.
Karamelizirajte površinu tako da pospete žlicu šećera po njoj i rastopite ga branerom. Ukoliko ga nemate, stavite u pečnicu na najgornju rešetku i uključite gornji grijač na najjače. Pazite da ne izgori.
Kad se karamel ohladi poslužite.

creme

Recept by: Ivana Perić Rabhi

https://www.youtube.com/channel/UCFRlqY3nOiziN0vSkPwLRPw/featured

https://www.facebook.com/francuskizacin

http://instagram.com/francuskizacin

Podijeli