Janjeći kotlet sa batatom i shitake gljivama – FRANCUSKI ZAČIN, HRVATSKI NAČIN

0

Francuska i hrvatska kuhinja dijele zajedničku ljubav prema janjetini, no postoji velika razlika u načinu pripreme.

Blogerica Ivana pripremila je janjetinu na francuski način. Video svjedoči o jednostavnoj pripremi, stoga ne propustite ovaj recept probati u vašoj kuhinji.

Francuzi preferiraju janjeće kotlete kad je u pitanju ovo ukusno meso. Termička obrada traje kratko, meso mora biti rose. Kao prilog odlično idu shitake gljive u medu i batat. Zanimljiv spoj slatko slanog zalogaja, servirajte uz lagano crno vino i uživajte.

janjetina4

Janjeći kotlet sa batatom i shitake gljivama

8 janjećih kotleta

2 batata
1 krumpir
100 g shitaka
3 žlice meda
2 žlice kokosovog ulja (bez mirisa)
2 žlice vrhnja za kuhanje
2 žlice maslaca
2 žlice mlijeka
nekoliko grančica ružmarina
sol papar

PRIPREMA:

Ogulite i skuhajte batat i krumpir. Operite shitake gljive, osušite ih i narežite na trakice. Pirjajte ih na žlici maslaca, a kad uvenu dodajte žlicu meda te zalijte sa vrhnjem za kuhanje. Posolite i popaprite.
Batat i krumpir ocijedite, dodajte im žlicu maslaca, mlijeko, sol i napravite pire.
Kotlete nauljite s kokosovim uljem i posolite.
Ugrijte tavu za pečenje i dodajte ostatak kokosovog ulja, stavite kotlete i grančice ružmarina te pecite kratko s jedne i druge strane pazeći da se ne prepeku. Meso bi trebalo biti rose.
Na tanjur stavite pire, malo shitaka u umaku i kotlete. Ukrasite grančicom ružmarina. Servirajte toplo.

Recept by: Ivana Perić Rabhi

https://www.youtube.com/channel/UCFRlqY3nOiziN0vSkPwLRPw/featured

https://www.facebook.com/francuskizacin

http://instagram.com/francuskizacin

Podijeli