U 57. godini preminuo legendarni Prince

0

Trebao sam ići na koncert Amy Winehouse u Budimpeštu na Sziget fest. Ona je nažalost preminula prije koncerta, a zamjena je bio Prince. Pozvao me Marcelo Supičić iz agencije Art travel da idem s njima na koncert. Naravno da to nisam mogao propustiti. Pridružila nam se i Danijela Dvornik. Jedan od najboljih koncerata u životu. Klinci si režu vene na cajkama i nikad neće znati šta to znači otići na dobar koncert. Funk, rock, blues, pop, jazz…. sve u jednoj osobi. Nema instrumenta koji nije svirao. Prejebene pjesme. Luđak. Ovi kafanski pjevači žive sto godina, a genijalci odu brzo. R.I.P.:(

Tijelo legendarnog glazbenika pronađeno je u njegovom studiju, a uzrok smrti nije jasan. Iz ureda šerifa u okrugu Carver objavili su da su pokrenuli istragu o uzrocima smrti Princea. Zasad ništa ne ukazuje da je smrt bila nasilna, a prema ranijim izvješćima glazbenik se tjednima borio s težim oblikom gripe.

Prije tjedan dana Prince je hitno hospitaliziran sat vremena nakon što je održao koncert u Atlanti. Glasnogovornik slavnog pjevača potvrdio je tada da je Prince nakon tri sata koje je proveo u bolnici stigao kući.

Princ je rođen 7.5.1958. godine u Minnesoti, a svoju glazbenu karijeru započeo je već kao dječak. Neki od njegovih najvećih hitova su “Purple Rain“, “Most Beautiful Girl In The World” i “Diamonds and Pearls“.

Proslavio se kasnih 1970-ih, a u iduća tri desetljeća postao je globalna superzvijezda. Višestruki je dobitnik glazbene nagrade Grammy, a 2004. ušao je u Rock and Roll Hall of Fame, muzej najutjecajnijih rock and roll umjetnika. Prodao je više od 100 milijuna albuma.

Podijeli