PRVI ZAGREBAČKI FESTIVAL PALAČINKI

0
Pozivamo vas na 1. zagrebački festival palačinki koji će se održati ovaj vikend, subota i nedjelja, 16. i 17.4.2016. od 10-20 sati na platou Tuškanac (iznad Kina Tuškanac).
Predstavit će se najbolje zagrebačke palačinkarnice sa svojim specijalitetima (npr Choco cafe i Milky) i posjetitelji će moći isprobati nove svjetske recepte za palačinke (nizozemski Poffertjes, francuske palačinke) uz nadjeve po svom izboru.
 
Prodaju palačinki će popratiti bogati zabavni sadržaj za sve uzraste, od Zabavnog parka ADRIA vlasnice semente Rajhard (mlada glumica i pjevačica), znanstvenih radionica FORA sa eksperimentima i Make Wonder robotima, ekološke kreativne radionice CIOS-a itd.
poffertjes 4
Naročito želimo istaknuti humanitarnu akciju “Tisuću palačinki za djecu” koja će biti održana u subotu, 16.4. od 13 sati na kojoj će javne osobe, celebrityji, glumci, pjevači i sportaši pomagati u pečenju i prodaji palačinki. Dio prihoda eventa ide za Udrugu hipoterapeuta i Centar s konjem koji pomažu djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom kroz terapijsko jahanje i terapijsko plivanje.
 
Uz palačinke i kavu na terasi koju podižemo na 150 kvadrata na otvorenom, imamo i Wine Corner kupola na 100 kvadrata u kojemu će najstarija zagrebačka vinoteka Bornstein predstaviti “Tour of Croatia” ponudu vina i pjenušaca, te će posjetitelji imati priliku kušati vrhunska makedonska vina Vinarije DUDIN, dobitnika brojnih nagrada i priznanja za svoju kvalitetu. Uz vina i pjenušce imat ćemo i showroom kraft piva Manufakture.
 
poffertjes5U Kinu Tuškanac je u nedjelju 17.4. od 11 sati crtani film “Mali princ” popraćen likovno-kulinarskom radionicom Milkyonica, sa bogatim nagradama.
 
Uz DJ Giuliana, naša Sementa Rajhard će voditi humanitarnu akciju i družiti se sa posjetiteljima Festivala.

U nedjelju nas očekuje natjecanje u jedenju palačinki od 13 sati uz žiri i nagrade.

Sve detaljnije informacije možete vidjeti na Facebook fan stranici eventa https://www.facebook.com/#!/Prvi-zagrebački-festival-Palačinki-na-Tuškancu-461231594066855/

Podijeli