FONDANT AU CHOCOLAT „FRANCUSKI ZAČIN, HRVATSKI NAČIN“

0
Kako spojiti dva kulinarska svijeta (i pri tome uzeti najbolje od svakoga)? Kombinirajući poznate i manje poznate francuske recepte s dostupnim hrvatskim namirnicama, novi video blog  „Francuski začin, hrvatski način“ otkrit će vam razne trikove kako biste isprobali niz tradicionalnih francuskih jela, i to na jednostavan način.Što je Hachis parmentier i kako se to kuha? Kako brzo i jednostavno raditi tijesto za Quiche? Koje sezonske namirnice koristiti za Quiche? Kako pripremati Fondant au chocolat ili čokoladni mousse bez jaja? Što je piperade? Kako se jede janjetina u Francuskoj? Kako raditi Madeleine? Kakav je začin Estragon i još puno toga…Tu su jednostavna pitanja na koja ćete moći naći odgovor pomoću video recepata i razne savjete koji se objavljuju svaki dan.

Nositeljica projekta, Ivana Perić Rabhi, koja već više od 10 godina živi na relaciji Zagreb – Pariz, odlučila je podijeliti svoju strast prema francuskoj kuhinji u obliku bloga i raznih savjeta. Stoga će svoje iskustvo podijeliti sa svima onima koji bi htjeli više znati o toj temi,  no ne mogu na domaćem tržištu nabaviti dovoljno informacija o francuskim jelima, za koja nekad nemamo ni sve potrebne namirnice.

Nudit će vam kreativno rješenje koje omogućuje kuhanje francuskih jela na jednostavan način koristeći dostupne hrvatske proizvode.

Svaki dan podijelit će s Vama savjete i razne slike izvornih proizvoda s francuskih i hrvatskih tržnica.

https://www.youtube.com/channel/UCFRlqY3nOiziN0vSkPwLRPw/featured

https://www.facebook.com/francuskizacin

http://instagram.com/francuskizacin

Fondant au chocolat

Čokolada s velikim udjelom kakaa 70-80% maslac ili kokosovo ulje ,
sirup od agave slatko vrhnje.

Količinu sastojaka odredite o veličini verina, odnosno posudica u koje
ćete ih servirati i o broju osoba. Za gurmansku kavu poželjna je
veličina male časice za likere.

S maslacem nemojte pretjerati ,dovoljno je žlica, dvije, toliko da vam se čokolada lakše pomiješa i bude tečna. Otopite ta dva sastojka i posipajte ga sa agavinim sirupom i promješajte. Istucite slatko vrhnje i lagano ga umiješajte sa čokoladom.

Po želji stavite malo limunove korice, narandže, ovisi s
čim volite okus čokolade. Uspite u časice i ukrasite tučenim slatkim
vrhnjem i malom šumskom vočkom. Ostaviti da se dobro ohladi prije
serviranja.

Recept by: Ivana Perić Rabhi