Iranci poludjeli za hrvatskim krumpirićima Surf ‘n’ Fries

0

Najuspješniji hrvatski franšizni lanac Surf’n’Fries koji su prije nekoliko godina pokrenuli mladi Riječani Andrija Čolak i Denis Polić, proširio se poput ptičje gripe na sve strane svijeta. Prošle su godine u SAD-u primili nagradu kao najbolja mlada nada u franšiznom poslu, u konkurenciji od 300 franšiza iz 38 zemalja svijeta. Krenuli su skromno 2009. s prvim prodajnim mjestom u Rijeci, a danas je njihova franšiza prisutna u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Norveškoj, Rumunjskoj, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Vijetnamu…, a od nedavno i Iranu.

Iran je zemlja s 80 milijuna stanovnika, a nakon niza godina međunarodne izolacije, ukinute su im sankcije pa sada mnoge kompanije vide priliku za širenje posla.

Kako su Irance svi vodeći brandovi odbili, Andrija i Denis su iskoristili priliku i pozvali su ih u Hrvatsku da vide Surf’n’Fries. Došli su prošlo ljeto i pao je dogovor da će lansirati Surf’n’Fries u Iranu.

Andrija Čolak – Iskustvo s Irancima do sada je bilo super, bilu su vrlo korektni i profesionalni.

Surf ‘n’ Fries je prošle godine predstavio ivlastitu inovativnu tehnologiju “SURFFRY”, kojom rade pomfrit bez kapi ulja. Više im nitko ne može prigovoriti da je riječ o brzoj i nezdravoj hrani. Njihova tehnologija koristi vlagu iz krumpira te vrući zrak koji na 250 stupnjeva u par minuta pripremi krumpiriće bez korištenja ulja.

Ovako to izgleda kad Iranci polude za prženim krumpirićima

Izvor: Surf 'n' Fries
Izvor: Surf ‘n’ Fries
Izvor: Surf 'n' Fries Facebook
Izvor: Surf ‘n’ Fries Facebook

Ova priča je još jednom pokazala da i ljudi iz malih sredina mogu biti uspješni. Nisu svi veliki biznismeni u Zagrebu. Štoviše, Andrija je nizak i uspješan i još je iz Rijeke. Unatoč dva hendikepa, nije kukao, nego je uspio.

Nisu sve priče iz Hrvatske tužne. Sve čestitke ekipi iz Surf ‘n’ Friesa i puno uspjeha u budućnosti.

 

Ps: Autor ovog članka zbog silnih hvalospjeva zahtjeva godišnju zalihu krumpirića, kao i počasnu bistu u Rijeci, zbog promocije grada i njegovih malih, ali uspješnih stanovnika.

 

Autor: Josip Novosel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20