RADIMIR ČAČIĆ ŽELI PRODATI INU, PODRAVKU I HEP!

0

Radimir Čačić, saborski zastupnik reformista gostovao je na N1 televiziji gdje je naglasio kako želi prodati INU.

– INA može i mora ići u prodaju. Godinu dana prije izbora ni riječi niste o INA-i čuli. Ništa se nije napravilo. Moramo inzistirati na pravu veta na strateškim kompanijama. 19 posto treba staviti na tržište – MOL-u, mirovinskim fondovima… To se može i s Podravkom, HEP-om, ali osim prijenosa. O tome se nema što razgovarat. Koncesije su više nego dobrodošle u proizvodnji i u maloj distribuciji. Ne treba nagliti, nismo mi Grčka.

Sve naše profitabilne firme paraziti poput Čačića žele prodati. Samo bi lud čovjek, kriminalac i prodana duša, mogla rasprodavati državnu imovinu od strateškog interesa, imovinu koja nosi konstantnu dobit. Ako ju netko želi kupiti, znači da ta imovina ima vrijednost i donosi dobit. Kako je sve vrijedno drugima, a nama nije? Kad prodamo sve što imamo šta će nam ostati za prodaju? Otoci, gradovi, ljudi….?

Pod hitno treba pokrenuti referendum u kojem će se tražiti zabrana privatizacije i prodaje državne imovine od strateškog interesa, kao i usluga poput obrazovanja i zdravstva, na koje građani ove zemlje imaju pravo jer plaćaju poreze i prireze. Kad smo privatizirali telekomunikacije, što je bilo nezakonito jer je društvena imovina oteta i pretvorena u privatnu, dobili smo najkuplji telefon i internet, a ujedino i najsporiji internet na svijetu. Osim što je T-com dobio mogućnost prisluškivanja cijele Hrvatske, dobili su i mogućnost isisavanja ekstra profita, milijardi kuna, koje su mogle ostati u Hrvatskoj, a otišle su izvan nje. Ista je situacija i sa Plivom i bilo kojom drugom kompanijom.

Moć i prosperitet ima samo onaj tko nešto proizvodi i izvozi, onaj tko je vlasnik. Hrvati uvijek žele biti nečiji kmetovi. Ako se traži ostavka Crnoje, onda bi se definitivno trebala tražiti i ostavka Čačića radi ovakve kriminalne izjave. Opljačkane firme i banke treba vratiti u državno vlasništvo, a daljnju rasprodaju strateške državne imovine zaustaviti.

 

Autor: Josip Novosel