NOVA PLJAČKA: Dok se zabavljate s pločama, HDZ i HNS prodaju HEP. Cijena struje leti u nebo!

0

Dok se narod zabavlja s postavljanjem i skidanjem ploča, HDZ i HNS prodaju HEP!

Plan je jednostavan: U tijeku je izbor nove uprave u HEP-u, a nakon što se ona izabere, trebale bi krenuti pripreme za inicijalnu javnu ponudu HEP-a, što znači da bi dionice kompanije bile ponuđene građanima, institucionalnim ulagačima, a možda i radnicima. Iako smo mi stvorili i izgradili sve u ovoj zemlji, svaki put kad neka stranka dođe na vlast, ponaša se kao da je to njihova privatna imovina i sad nam velikodušno daju mogućnost da na burzi kupimo ono što je već bilo naše, a zapravo unaprijed znaju tko će otkupiti dionice radnika i građana i tako preuzeti energetski sektor RH.

Cijeli svijet se okreće obnovljivim izvorima energije i sve je više hibridnih i električnih automobila na tržištu. Struja će uz vodu biti nafta 21. stoljeća. Ostat ćemo bez našeg najvećeg bogatstva i nitko za to neće odgovarati.

Kod nas je situacija uvijek bila: Kad treba nešto izgraditi, onda je to društveno vlasništvo, a kad treba ubirati korist od izgrađenog, onda je to privatno vlasništvo.

Uvjeravali su nas da je privatizacija dobra i da ona donosi bolju uslugu i niže cijene, ali to jednostavno nije istina. Privatnom vlasniku je jedino profit u interesu što je i razumno. Unatoč privatizaciji telekomunikacija, imamo vjerojatno najsporiji i najskuplji internet na svijetu. Pliva je bila farmaceutski gigant, a sad je uništena, a tako je i sa svime što je privatizirano u ovoj zemlji.

Kad uzmemo u obzir da smo izgradili kompletnu energetsku infrastrukturu u ovoj zemlji, kroz poreze i prireze koje plaćamo, trebali bi svi imati besplatnu struju, plin i vodu za osnovne potrebe. Državne kompanije su služile za sponzoriranje trećerazrednih klubova, sportađa i uhljebljavanje stranačkih partnera i njihove rodbine, a sve smo to mi plaćali kroz precijenjene račune. Sad kada prodaju HEP, plaćat ćemo te iste precijenjene račune još tri puta skuplje.

Agresiju na Hrvatsku su izvršili Hrvati (HDZ, SDP, HNS i njihovi sateliti uz blagoslov katoličke Crkve). Ne trebaju nama nikakvi vojni avioni, helikopteri, tenkovi jer jedina prijetnja koja nam prijeti u Hrvatskoj dolazi od Hrvata ”domoljuba”.

Vašim glasanjem za te kriminalce ili neizlaskom na izbore i vi ste sudjelovali u agresiji na ovu zemlju!

 

Autor: Josip Novosel