MOST opet vara birače: Nećemo ukidati nikakva stečena prava prijašnjim zastupnicima!

0

Iako su obećavali velike reforme i uštede, te smanjivanje plaća i nezasluženih privilegija svim saborskim zastupnicima, Most je još jednom pokazao da lažu čim zinu.

Ivan Kovačić iz Mosta potvrdio je da je u Mostu već napisan prijedlog zakona kojim se ukidaju privilegije saborskih zastupnika poput prava na naknadu plaće nakon prestanka obnašanja zastupničke dužnosti po modelu (šest mjeseci puna plaća, a idućih šest mjeseci pola plaće) do idućeg posla ili umirovljenja, ali to se odnosi samo na nove zastupnike u 8. sazivu Sabora. Nećemo ukidati nikakva stečena prava prijašnjim zastupnicima – rekao je Kovačić koji se nada da će imati potporu Domoljubne koalicije za ovaj prijedlog jer su i oni o tome u kampanji pričali.

Predsjednik Sabora Željko Reiner nije želio komentirati prijedlog MOST-a, dok prijedlog ne dođe u saborsku proceduru. Na pitanje je li ga voljan podržati, rekao je:

”Ne znam što znače privilegije, koje privilegije, ali kažem, hajdemo raspravljati kad neki prijedlog postoji, a ne kad je netko nekome rekao što će učiniti jednog dana”

Možemo samo za kraj reći da bi primjeren naziv za ekipu iz MOST-a bio: MOST nezavisnih lažova.

Jedina svijetla i vjerodostojna točka u cijelom Saboru je Ivan Sinčić.

Autor: Josip Novosel