Veliki strah u HDZ-u i SDP-u: Koliko će glasova skupiti ŽIVI ZID? Prvi puta građani imaju izbor birati DOBRO, a ne manje ZLO!

0

Birališta su jutros otvorena u 7 sati. Bira se 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri bira ‘dijaspora’, odnosno hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, osam pripadnici nacionalnih manjina. Za Sabor se glasuje u Hrvatskoj, te u još 48 država diljem svijeta, pravo biranja ima oko 3,8 milijuna birača.

Ovo su osmi parlamentarni izbori i prvi na kojima birači imaju preferencijski glas, dakle na listi za koju glasuju mogu zaokružiti i ime kandidata kojemu daju prednost, odnosno kojeg preferiraju u odnosu na sve druge kandidate s te liste.

Ovo su trakođer prvi izbori u kojima građani konačno imaju alternativu SDP-u i HDZ-u. Pojavio se ŽIVI ZID, koji svojim političkim programom predstavlja zaokret za 180 stupnjeva. Na predsjedničkim izborima je Sinčić dobio skoro 300 tisuća glasova, a ka bi Živi Zid taj uspjeh ponovio na parlamentarnim izborima, osvojili bi skoro 25 mandata. Rezultati bi za Živi Zid mogli biti i povoljniji, jer su sada puno organiziraniji i popularniji u javnosti, nego na predsjedničkim izborima. Opravadan je strah HDZ-a i SDP-a, jer za njih glasa samo 20-25% birača. Izbore su do sada dobivali zahvaljujući inertnosti hrvatskih građana, koji nisu izlazili na izbore ili su birali manje zlo.

Ovo su prvi izbori u Hrvatskoj u kojima građani mogu birati DOBRO, a ne manje ZLO. Ovo su prvi izbori u Hrvatskoj u kojima građani imaju treću opciju. ŽIVI ZID bi mogao biti najveće iznenađenje u povijesti hrvatski izbora, a ako dobiju i približnu podršku kao na predsjedničkim izborima ili veću, HDZ i SDP će morati koalirati kako bi sastavili Vladu. Bit će to konačni kraj iluzije da su HDZ i SDP različite stranke. Oni cijelo vrijeme rade zajedno protiv svih građana ove zemlje, a danas je vrijeme da im taj kriminal dođe na naplatu.

ZNAMO DA JE PREDIZBORNA ŠUTNJA, ALI DOSTA SMO ŠUTJELI!

25 GODINA SMO GLEDALI KAKO NAS KRADU I NISMO NIŠTA PODUZELI. SAD ILI NIKAD!

IZAĐIMO SVI NA IZBORE I ZAOKRUŽIMO ŽIVI ZID!

 

autor: Josip Novosel