Hrvatska će Turskoj uplatiti 56 milijuna kuna za rješavanje izbjegličke krize!

0

Hrvatska država svakodnenvo izbacuje hrvatske građane iz svojih domova i dok javnosti govore kako smo u velikim dugovima i kako novca za obrazovanje, zdravstvo, siromašne, gladne i nemoćne jednostavno nema, u isto vrijeme će Hrvatska uplatiti 56 milijona naših kuna Turskoj za riješavanje izbjegličke krize.

Čelnici zemalja članica Europske unije okupit će se u nedjelju popodne u Bruxellesu na summitu EU-Turska, na kojem će glavna tema biti suradnja na zaustavljanju migrantskog priljeva u Europu.

Europska unija i Turska prošli su mjesec postigli dogovor o zajednčkom akcijskom planu za suočavanje s izbjegličkom krizom, a taj dogovor sada treba aktivirati. Taj plan uključuje financijsku pomoć Turskoj, koja bi zauzvrat zaustavila migrantski val.

Akcijski plan predviđa tri milijarde eura pomoći Turskoj, od čega bi 500 milijuna eura išlo iz europskog proračuna, a ostatak bi trebale osigurati zemlje članice. One bi trebale uplatiti iznos po jedinstvenom kriteriju, njihovu doprinosu u europskom proračunu na temelju bruto nacionalnog dohotka. Najveći dio bi platila Njemačku, 534 milijuna eura, dok bi Hrvatska po tom izračunu trebala uplatiti oko 56 milijuna kuna.

Članstvo u EU nam nije donjelo ništa osim enormnih troškova, gubitka suvereniteta, povećanja nezaposelnosti, izbjegličke krize i velike vjerojatnosti ulaska u novi rat.

 

Autor: Josip Novosel