MUZEJ ILUZIJA

0

Neki dan sam naletio na svoju radiokativnu prijateljicu Reu i kaže ona meni: ”Hej! Mogli bismo u Muzej iluzija. To je jedino mjesto na kojem ćeš ti biti visok”. Oprostio sam joj grube riječi jer nema štitnjaču, al’ nakon što su mi emocionalne rane zacijelile rekoh: ”Visok kažeš? Kineski visok ili baš visok?”. Rea: ”Visok kao Sanader, baš visok”. Ja: ”Možda ipak ima nade za mene. Ajmo mi u taj Muzej iluzija”. Došli smo u Ilicu 72 i rekoh: ”Zajebi sve eksponate. Vodi me prvo u sobu u kojoj ću ja biti visok”. Znam da mi mnogi ne bi vjerovali kad bih im rekao da sam izgledao kao div, ali evo slike, pa se uvjerite sami.

Ovako ja vidim sebe:) Foto: Flash.hr
Ovako ja vidim sebe:)
Foto: Flash.hr
Ovako me drugi vide:( Foto: Flash.hr
Ovako me drugi vide:(
Foto: Flash.hr

Nakon što sam zadovoljio svoju taštinu, mogao sam se prepustiti razgledavanju ostalih zanimljivih eksponanata. Nisam stigao reći niti Fukušima, a Reina glava se već našla na pladnju.

Radioaktivna Rea Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Radioaktivna Rea
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Radioaktivna Rea Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Radioaktivna Rea
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ovo je jedini muzej u kojem Reu nisu izbacili jer je dirala eksponate. Štoviše, ovdje možete i sami postati dio eksponata. Njezin poremećen pogled, nažalost, nije iluzija. Kako smo Rea i ja narcisoidni, a pogotovo ja, nismo mogli odolijeti da ne isprobamo sobu ogledala. Morali su zvati zaštitare da nas izbace van. Nismo se mogli prestati gledati. Bože moj, gdje li je granica naše ljepote?

Rea je zabrijala da je Mišo Kovač. Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Rea je zabrijala da je Mišo Kovač.
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
A nagradu za fotogeničnost dobivaju... Foto: Josip Novosel, Flash.hr
A nagradu za fotogeničnost dobivaju…
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Odlično nam je bilo i u sobi u kojoj se osjećate dezorijentirano, kao da ste na brodu ili pijani. Ne možete hodati normalno. U jednom trenutku se Rea srušila, ali ne zbog sobe, već zbog alkohola.

Kad date djetetu da pije, onda to ovako izgleda. Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Kad date djetetu da pije, onda to ovako izgleda.
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Zanimljiva je bila i obrnuta soba u kojoj je strop dolje, a pod gore.

Rea Tas - Ni na nebu, ni na zemlji. Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Rea Tas – Ni na nebu, ni na zemlji.
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Preko 70 eksponanata zasigurno će vas navesti da protrljate oči u nevjerici! Kroz zabavne i atraktivne varke, naučit ćete mnogo o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti te ćete moći bolje razumjeti zašto vaše oči vide stvari koje mozak ne razumije. Na samom kraju zaustavite se u prostoru za igru didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama; sigurni smo da ćete doživjeti bar malo frustracije i mnogo, mnogo zabave!

Svi eksponati imaju objašnjenje na hrvatskom i engleskom jeziku, tako da će Muzej iluzija biti odlično mjesto zabave ne samo domaćim, nego i stranim posjetiteljima. Obavezno ponesite sa sobom kameru, fotoaparat ili dobar mobitel. Zaboravite na dosadne selfije. U Muzeju iluzija ćete napraviti fotografije za pamćenje, kojima ćete se vi i vaši prijatelji danima smijati.

Cijena ulaznica:

odrasli: 40 kn
djeca 5-15 godina: 25 kn
obiteljska ulaznica: 100 kn*
*podrazumijeva posjet roditelja s malodobnom
djecom te uključuje max. 2 odrasle ulaznice

MUZEJ ILUZIJA

A. Ilica 72, 10000 Zagreb, Hrvatska
T. +385 1 7999 609
M. info@muzejiluzija.hr

http://muzejiluzija.com

 

 

Autor: Josip Novosel – poznati iluzionist – visok u Kini, nizak u domovini.