Hrvatska komičarka Marina Orsag u globalnom natječaju za najbolje na svijetu!

0

 

Hrvati sami sebe svakako smatraju nacijom s velikim smislom za humor, no isto tako, vrlo su rigorozni prema onima koji se odluče podijeliti svoj humor sa ostatkom svijeta.
Paradoks je to koji traje godinama, no zato postoje internacionalni natječaji, programi, radionice i gostovanja gdje hrvatski komičari mogu pokazati svoj talent, jer smijeh je jezik koji razumiju svi.
A na hrvatski humor, čini se, svijet nije ostao imun.

Tako je veliki uspjeh ovih dana ostvarila naša stand up komičarka, Marina Orsag, kada je ušla u konkurenciju najboljih komičara na svijetu.

Montreux Comedy Festival, jedan od najvećih festivala komedije u svijetu, organizirao je potragu za najboljim komičarskim talentima u 120 zemalja. Natječaj je podijeljen na 5 regija gdje se komedija izvodi na engleskom jeziku – Južna Afrika, Azija i Bliski Istok, Amerika i Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo te kontinentalna Europa i Rusija.
Upravo u ovoj zadnjoj kategoriji, kontinentalna Europa i Rusija, Marina Orsag izborila je svoje mjesto kao kandidat za najbolje komičare na svijetu i ušla u 20 najboljih!

Glasanje za najbolje u drugom krugu odvija se preko stranice Jokenation.com i traje do 09. listopada.

Pobjednici unutra svojih regija imat će priliku pokazati svoj talent i humor cijelom svijetu na dvije Jokenation International Gala večeri u sklopu Montreux Comedy Festivala a nakon toga istoimeni program i komičari kreću na turneju po svijetu.

Vrijeme je da se i ostatak svijeta smije uz hrvatski humor a tome može pridonijeti i vi!

Naime, drugi krug natjecanja traje a glasovi publike odlučuju. Vremena je još malo, pa požurite s tim klikom i pomognite da svijet vidi koliko su Hrvati duhoviti J

Za Marinu Orsag može se glasati na ovom linku http://jokenation.com/en/humoriste/marina-orsag/

Marina Orsag direktorica je „doma“ za smijeh pod nazivom Studio Smijeha koji se nalazi u Vlaškoj 92.

Stand up komedija u Hrvatskoj pojavila se prije 10ak godina i traje kvalitetno već godinama, a Studio smijeha jedini je organizirani program koji svakodnevno donosi pregršt smijeha i zabave.

Uz to, Studio smijeha producira program skoro svaki dan a njihov prostor u Vlaškoj gotovo uvijek je rasprodan.

Marina se kroz godine prometnula kao vodeća stand up komičarka regije i rijetka žena koja se bavi tim zanimanjem.

Kreatorica je mnogih tematski večeri i festivala, ne samo u Hrvatskoj već i regiji. Veže je suradnja s komičarima iz Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine, a zajedno pomiču granice u dobrosusjedskim odnosima i često organiziraju večeri posvećene upravo toj temi.
2012. godine Marina je pozvana da nastupi u Londonu a nakon toga uslijedili su nastupi i u Budimpešti, Amsterdamu, Sofiji i Barceloni.

Sljedeća svjetska postaja je, nadamo se, Švicarska i Montreux Comedy Festival!

Pomozimo Marini da dođe do tog cilja – VOTE – http://jokenation.com/en/humoriste/marina-orsag/

 

 

Autor: Flash.hr