SRPSKE BANKE SAME VRAĆAJU NOVAC DUŽNICIMA U FRANKU!?

0

Banke u Srbiji poslale su ovih dana novu ponudu klijentima kojima su povećale kamate za kredite u švicarskim francima. Odlučile su im vratiti iznose za koje klijenti smatraju da su oštećeni, ali uz uvjet da ih klijenti ne tuže i ne traže poništavanje ugovora o kreditu.

Banke su izgleda krenule u ofenzivu i vrše pritisak prema dužnicima kako bi se odlučili za neki od modela koji bi navodno riješili probleme sa švicarskom valutom, sve sa ciljem da umanje svoje potencijalne gubitke koji bi za sve građane koji imaju kredit u švicarcu iznosili 48 milijuna eura.

Pošto banke nikad ništa ne daju, a da pri tom nešto ne traže zauzvrat tj. da nemaju pri tom neki veliki interes, korisnici kredita bi trebali biti jako oprezni. Prihvaćanjem nekog od modela dobija se samo neznatna korist u vidu smanjenja mjesečne obaveze za 15 do 25 eura, a banke su rate povećale skoro tri puta više. Prihvaćanjem nekog od modela gubi se i mogućnost tužbe, a time se dobija što u konaćnici znači i daleko manje novca za oštećene klijente.

Autor: Flash.hr
Podijeli