SILENTE U PREPUNOJ TVORNICI PREDSTAVILI NOVI ALBUM ‘NEĆE RIJEKA ZRAKOM TEĆI’

0

Dubrovačka senzacija Silente, savršenom je koncertnom predstavom, koja se ovaj vikend odvila u Velikom pogonu Tvornice kulture, postavila veoma visoke kriterije za nove izvođače u dolasku, još jednom istaknula svoj istančani smisao za live izvedbe i u konačnici, neupitno potvrdila zvjezdani status koji uživa u trenutku! U dvije večeri više od tri tisuće fanova svjedočilo je vrhunskim, savršeno izvedenim nastupima, o kojima će, oni sretnici koji su se tamo zatekli, svakako pričati još neko vrijeme. Plan “oba albuma na oba koncerta” bend je u potpunosti ispunio pripremivši ponešto različit raspored pjesama i akustičan set u petak, a sve zajedno u trajanju od više od dva sata. Rasplesane i raspjevane nosio ih je huk prepunog kluba koji je davao idealne “prateće vokale” za svaku pjesmu, bilo s debija “Lovac na čudesa”, bilo sa svježe objavljenog “Neće Rijeka zrakom teći”.

Lojalnost fanova vidjela se i u činjenici da su napamet naučili numere koje im bile dostupne na Deezeru od 27. travnja, a od 4. svibnja i na CD-u. Poslije svakog koncerta Doris, Lorena, Tibor, Ivuša, Sanin i Šimun proveli su gotovo 45 minuta potpisivajući autograme i fotografirajući se s obožavateljima jedinstvenim u ocjeni – dvije večeri u Tvornici su bile doista nezaboravne. I naravno, novi album, ‘Neće rijeka zrakom teći’, ako to još uvijek niste učinili, poslušajte direktno putem Deezera , a za sve ostale informacije tu je i Facebook stranica ali islužbena stranica benda!

PS: Objavio sam službeni PR tekst, a evo i mog osvrata na koncer: Ja sam bio u petak na koncertu na nagovor kolegice S.E. (24), inicijali poznati policiji i duševnoj bolnici ”PUSTI ME DA VRIŠTIM”. Za Silente sam saznao kad sam upoznao Lorenu na audiciji za band Elle Dvornik. Oštrim okom sam uočio da ne drži ispravno gudalo, ali zračila je nekom energijom i bila za tri koplja bolja od konkurencije pa sam lobirao da uđe u band. Na kraju je i snimila s nama spot za pjesmu ”Rođeni u krivo vrijeme”. Puštala mi je tada demo pjesme njezinog još nepoznatog banda SILENTE. Rekao sam joj da mi se obavezno javi kad završe sa snimanjem jer bi to moglo biti jako dobro. U to sam vrijeme bio okupiran sa snimanjem i promocijom Radio Luksemburga pa nisam bio dovoljno brz i Silente je potpisao ugovor za Aquarius što se na kraju pokazalo kao odličan dil za njih jer sada žare i pale na domaćoj glazbenoj sceni, a osvojili su i Porina što je sasvim zasluženo.
Iako ne mogu reći da sam njihov najveći fan, a na koncert sam došao znajući samo za ”TERCU NA TIŠINU”, zanemario sam činjenicu da su svi oko mene bar deset godina mlađi i stvarno uživao i to ne samo u pivi. Zrače nekom dobrom energijom i vidi se da su još puni entuzijazma i da ih estrada nije iskvarila. Pjevačica odlično pjeva i ima sjajan scenski nastup, a isto mogu reći i za Lorenu i Tibora koji imaju odličnu komunikaciju sa publikom. Cijeli band je sjajan. Nevezano za to dal’ sam se pronašao u njihovim tekstovima ili nisam, lijepo je bilo vidjeti toliko mladih ljudi koji slušaju nešto što nije Dara Bubamara i Sandra Afrika. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati karijera ovog banda, ali sudeći po viđenom uopće ne sumnjam u daljnji uspjeh SILENTE-a.
Autor: Josip Novosel
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20