Posljednji mirni prosvjed UDRUGE FRANAK ispred HNB-a

0
Foto: Flash.hr
Foto: Flash.hr

Udruga Franak održala je ovu subotu sa svojim članovima uz podršku političke stranke Živi Zid, posljednji mirni prosvjed ispred HNB-a. Prosvjednici su zapalili tisuću svijeća koje su simbolizirale dostojanstvo koje su prevareni korisnici lihvarskih CHF kredita izgubili. Stotine prosvjednika nosilo je transparente “Stop dužničkom ropstvu” i “Sve kredite u kunske”

Udruga Franak i prosvjednici pokušali su upozoriti kako je pet do 12 za rješavanje njihovog problema. Naime, za miran prosvjed odlučili su se nakon što su banke rekle kako im treba još vremena za prijedloge dugoročnog rješenja za ove slučajeve. Prošetali su od Trga Francuske republike sve do Hrvatske narodne banke gdje su upalili tisuću svijeća za sve žrtve kredita u Hrvatskoj. Frankeri se bore za sve kreditno zadužene s valutnom klauzulom i žele da se ista ukine i zabrani te da se svi takvi krediti konvertiraju u kunske po tečaju na dan dizanja uz jasno određenu kamatnu stopu.

HNB je najveći krivac za ovu pljačku građana i neshvatljivo je kako su guverner Vujčić i njegov prethodnik još uvijek na slobodi iako je zbog njih dovedena u pitanje egzistencija preko 300 tisuća građana (CHF dužnici, članovi njihovih obitelji i jamci), a samim time i egzistenicja svih građana ove zemlje jer milijarde njihovih kuna koje strane banke isisavaju svake godine i iznose iz RH bi mogle biti spas za nacionalnu ekomoniju. Zamislite da sav taj novac ostane u Hrvataskoj? Povečala bi se potrošnja, BDP, otvorila bi se nova radna mjesta… Ovakav kriminal je moguć samo uz blagoslov države, što znači da je bankaraska mafija kupila Hrvatsku.

Ako se ovaj problem uskoro ne riješi, situacija u Hrvatskoj bi mogla eskalirati u nekontrolirani val nasilja jer će ljudima biti više svejedno. Država i banke su ih dovele pred zid i oni više nemaju šta izgubiti.

Foto: Flash.hr
Foto: Flash.hr

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20