Pileća prsa s kestenom, pancetom i divljom rižom
Kestene malo skošemo. Nožem napravimo džep u pilećem fileu. Tu napunimo prethodno kosane kestene. Cijeli file obmotamo listićima pancete gledajući da svi završavaju na donju stranu. U slanu vodu koja kuha dodajemo rižu i uz povremeno miješanje kuhamo. Pileća prsa polažemo na zagrijanu tavu tako da budu okrenuta prema završetku pancete. Pržimo i s jedne i s druge strane lagano. Panceta mora bit hrskava i rumena. Rižu kada je kuhana ocijedimo i na maslacu okrenemo. U tavu gdje se prže prsa dodajemo malo umaka od pečenja. Izvadimo prsa van i koso zarežemo. Rižu posložimo na tanjur. Gore položimo prsa i sve prelijemo (ukrasimo) umakom.
Preporuka: Vino Roze Krauthaker
Savjet: Uvijek kad nešto omatamo pancetom gledamo da završava na istu stranu i ta strana uvijek prva dolazi ili na roštilj i li na tavu (zato da se ne bi obmotala, tj. da ostane stisnuta).
Recept za 4 osobe:
Pileća prsa file 4 kom. cca. 0,60 kg
Kesten 0,10 kg
Panceta 0,10 kg
Divlja riža 0,20 kg
Sol, papar po potrebi
Maslac 0,05 kg
Umak od pečenja 0,10 lit
Recept: Majstor kuhar, www.majstorkuhar.hr