NABUJAK OD OSLIĆA I POVRĆA
4 osobe
File oslića 0,40 kg
Jaja 2 kom.
Krušne mrvice 0,05 kg
Maslac 0,05 kg
Mlijeko 0,40 l
Tikvice 1 kom.
Češnjak 2 zrna
Rajčica 2 kom.
Sol, papar po potrebi
Muškatni oraščić prstohvat
Priprema:
Tikvice narežemo na ploške, file oslića na manje komadiće, češnjak na listiće, rajčicu na ploške. Zatim uzmemo mali kalup koji namažemo maslacem, zatim posipamo mrvicama, pa u redovima naizmjenično slažemo povrće i ribu.
Svaki red začinimo sa soli, paparom, sjeckanim češnjakom. Kad napunimo kalupe prelijemo smjesom od mlijeka, jaja, soli, papra i malo muškatnog orašćića, zatim smjesom prelijemo povrće do ruba (bude prekriveno). Stavimo u pećnicu na 170 stupnjeva oko dvadeset minuta ili pečemo dok se ne zgusne.
Serviramo tako da izvadimo iz kalupa, stavimo uspravno na tanjur i polijemo sa par kapi maslinovog ulja.
Recept: Sabina Jalšić