NABUJAK OD OSLIĆA I POVRĆA

0
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX Izvor: Majstor kuhar
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Izvor: Majstor kuhar

NABUJAK OD OSLIĆA I POVRĆA

4 osobe

File oslića                   0,40 kg

Jaja                              2 kom.

Krušne mrvice             0,05 kg

Maslac                         0,05 kg

Mlijeko                          0,40 l

Tikvice                          1 kom.

Češnjak                         2 zrna

Rajčica                          2 kom.

Sol, papar po potrebi

Muškatni oraščić prstohvat

 

Priprema:

Tikvice narežemo na ploške, file oslića na manje komadiće, češnjak na listiće, rajčicu na ploške. Zatim uzmemo mali kalup koji namažemo maslacem, zatim posipamo mrvicama, pa u redovima naizmjenično slažemo povrće i ribu.

Svaki red začinimo sa soli, paparom, sjeckanim češnjakom. Kad napunimo kalupe prelijemo smjesom od mlijeka, jaja, soli, papra i malo muškatnog orašćića, zatim smjesom prelijemo povrće do ruba (bude prekriveno). Stavimo u pećnicu na 170 stupnjeva oko dvadeset minuta ili pečemo dok se ne zgusne.

Serviramo tako da izvadimo iz kalupa, stavimo uspravno na tanjur i polijemo sa par kapi maslinovog ulja.

 

Recept: Sabina Jalšić

 

 

Podijeli