Kako je Amerikanac Justus Reid postao zvijezda na društvenim mrežama pjevajući hrvatske i balkanske pjesme u SAD-u

0

Ljudi iz cijelog svijeta štede cijeli život kako bi mi mogli platiti za intervju na Flash.hr portalu aka najpopularnijem online travel/business/lifestyle portalu u Hrvatskoj. Justus Reid nije jedan od tih ljudi. Nije štedio, ukrao je novac od roditelja.

Tko je Justus Reid i zašto je on No1 USA influencer u Hrvatskoj i na Balkanu? Pročitajte jebeni intervju pa će te saznati.

Kako je jedan tip iz SAD-a postao toliko opsjednut hrvatskom i balkanskom glazbom? Hrvatska tajna služba tražila me da provjerim: Gdje živiš u SAD-u, koliko imaš godina i gdje si čuo za našu glazbu? Radiš li za CIA-u? Nemoj me tjerati da te vodim u hrvatski Guantanamo (čitaj – Čučerje) na istragu. Da si izvodio američke  pjesme, nitko ne bi znao za tebe, ali sada si EXYU zvijezda!? Život nije pošten. Ne kradi kruh našim jadnim glazbenicima. Sviraj neku country glazbu 🙂

Uvijek kažem da nisam ja izabrao Balkan, Balkan je izabrao mene! Kad sam otvorio svoj Tik Tok profil, svi moji videi bili su o automobilima (još jedna moja strast), a jedan video koji sam napravio stvarno je privukao pažnju Balkanaca. Video je bio o (kako je poznato u Americi) najgorem automobilu ikada napravljenom, Yugu. Kad je taj video postao viralan na Balkanu, odlučio sam im pokazati svoju drugu strast, glazbu. Napravio sam video u kojem sam otpjevao srpsku pjesmu, našao novu publiku i od tada pjevam balkanske pjesme. Balkansku glazbu nikad nisam otkrio sam. Svaku balkansku pjesmu koju otpjevam preporuči mi obožavatelj.

@justus_reid

Who’s singing along!? #balkan #croatia #hrvatska

♬ original sound – Justus Reid

Imam 22 godine i živim u Južnoj Dakoti u SAD-u. Ne radim za CIA-u, ali radim za Vladu SAD-a. Rekao bih ti više o svom poslu, ali onda bih te možda morao ubiti. Možete me pokušati poslati u Čučerje, ali me nikad nećete uhvatiti jer sam jako uvježban.

Nitko u Americi ne zna tko sam. Ovdje sam daleko od slavne osobe, ali bilo je zabavno biti poznat u inozemstvu! Postajem slavan, ali me to ne smeta u svakodnevnom životu.

Justus Reid

Pozvan si u hrvatski Supertalent show. Misliš li da nisi pobijedio jer ti je hrvatski za kurac ili nisi odabrao pravu pjesmu? Jesu li te prijatelji i članovi obitelji pitali: ”Gdje je ta jebena Hrvatska? Tamo će te netko oteti! Ostat ćeš bez bubrega. Ne idi tamo. Ukrast će ti bubreg. Ne možeš im vjerovati!”

Priznajem da sam bio jako šokiran što nisam prošao u sljedeći krug. Mislio sam da sam prilično dobro prošao s obzirom na okolnosti. Ipak, moj hrvatski je loš, to je vjerojatno to.

Nitko od mojih prijatelja nije htio da idem, svi su mislili da je to preopasno. Letjeti na drugi kraj svijeta kako bi provodio vrijeme sa strancima nije im dobro leglo. Drago mi je da sam riskirao i otišao jer je to bilo nevjerojatno iskustvo.

Nadam se da nemaš braću i sestre jer bi se tvoja opsjednutost balkanskom glazbom mogla proširiti na njih poput korone. Trebali bismo imati lockdown za cover glazbenike poput tebe. Nikada nisam dobio toliko lajkova i komentara kad ja sviram hrvatsku glazbu. Kako to? Mrzim te!

Sva moja braća i sestre bili su u mojim videozapisima. Oni to zapravo ne razumiju, ali svejedno pristaju biti u videima. Možda bi ti trebao nači prijatelja Amerikanca da pjeva s tobom i tako dobiti više lajkova. Uvijek ću imati hejtere, ali oni me samo čine jačim. Nastavi mrziti 🙂

Jesi li ikada bio u drugim EXYU zemljama i hoćeš li opet doći u Hrvatsku? Kako ti se svidjela Hrvatska (hrana, djevojke, noćni život…)? Nadam se da imaš curu u SAD-u i da te Hrvatice ne vole jer nemamo dovoljno cura ni za sebe, a kamoli da ih dijelimo. Mi nismo Indijanci. Ne treba nam neki američki kauboj da nas oslobađa od našeg nacionalnog bogatstva. Ovo nije prijetnja, ali: Ostani doma. Mogao bi spasiti život 🙂

Proveo sam dva tjedna u Sloveniji u ljeto 2021. i bilo je to iskustvo koje mi je promijenilo život. Svakako se želim vratiti u Hrvatsku, ali avionska karta je jako skupa. Ako bih uskoro ponovno došao, to bi morala biti poslovna prilika. Otvoren sam za sve ponude.

U Hrvatskoj sam bio samo tri dana pa nisam stigao previše obaviti, ali sam upoznao neke nove prijatelje i uspio probati nevjerojatnu autentičnu hranu. Mcdonalds u Hrvatskoj nije ni približno dobar kao onaj u Americi. Bilo je više od 24 sata putovanja do tamo i velika je vremenska razlika pa sam proveo dosta vremena samo pokušavajući ostati budan! Prilikom mog sljedećeg posjeta morat ćeš mi pokazati noćni život jer kad sam bio tamo svaku sam noć provodio spavajući.

Također, slobodan sam pa… žao mi je… zapravo mi nije žao 🙂

Inače radim gastro intervjue, ali kako je Justus u SAD-u, jest’ ću bez njega 🙂

Bistro Vra& Steak House – hladna plata
Foto: @DearLeaderJoe, Flash.hr
Bistro Vrapčak & Steak House – Dry Aged Stakes
Foto: @DearLeaderJoe, Flash.hr

Sada si slavan na društvenim mrežama s više od 438 tisuća pratitelja na Tik Toku i više od 57 tisuća pratitelja na Instagramu. Zašto još uvijek radiš kao vojnik u vojsci SAD-a? Zar ne možeš živjeti samo kao influencer svirajući EXYU obrade? Možda bi trebao raditi covere indijske glazbe? Imaju više od 1,3 milijarde stanovnika. Dobit ćete više sljedbenika nego ovdje. PS: Kakav si ti vojnik? Kao RAMBO ili neki IT štreber u podrumu?

Istina je da društveni mediji jednostavno ne plaćaju račune. Tik Tok i Instagram uopće se ne plaćaju mnogo. Kad bih to radio puno radno vrijeme, trebao bih sponzorstva poznatih brendova. Ako me neki brendovi žele sponzorirati kako bih mogao napustiti vojsku, mogu mi poslati potuku na Instagramu ili e-poštom na justus.reid1@gmail.com.

Ne mislim da ću ikada mijenjati glazbenu regiju, držat ću se balkanske i američke glazbe. Dobro, prepustit ću se i reći ću ti čime zarađujem za život. Moj posao u vojsci je voditi profile na društvenim mrežama za Nacionalnu gardu Južne Dakote. Dakle, moj posao s punim radnim vremenom je izrada sadržaja na društvenim mrežama za američku publiku (uglavnom zabavnih videa). U slobodno vrijeme radim balkanski sadržaj, ali ne bih ništa više volio nego da mi to postane posao s punim radnim vremenom.

Justus Reid

Zašto misliš da bi baš ”Dragog Vođu” aka mene svi trebali pratiti na Instagramu i Tik Toku i je li ovaj intervju vrhunac tvoje karijere? Ako nije, slobodno slaži da je.

Svi znamo da je Dragi Vođa najveći influencer u Hrvatskoj/Balkanu/Europi i možda cijelom svijetu, ne samo svijetu, u cijelom Svemiru 🙂

Toliko slavnih želi izgledati poput tebe jer si im uzor i inspiracija. Evo primjera par celebritija koji su postali slavni i uspješni jer su zapratili i kopirali Dragog Vođu:

Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne ili je to možda ovaj drugi Vin Diesel?

Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne
Foto: Flash.hr

Dragi Vođa i njegova siromašna kopija Jason Oppenheim – Selling Sunset

Dear Leader Joe and his copy Jason Oppenheim from Selling Sunset

Kad kopiraš Dragog Vođu, onda si najpopularniji influencer na svijetu aka Andrew Tate, ali i u zatvoru

Dragi Vođa i Andrew Tate

Kopira te još i Pit Bull, ali i brojni drugi.

Uvijek uživam davati intervjue i ovo je sigurno jedan od najdražih intervjua… koje sam radio… pa da.

Ako te nešto nisam pitao, a ti misliš da sam trebao, zapitaj se sam i napiši odgovor. Stvarno više nemam inspiracije.

Nedavno si objavio novu autorsku pjesmu o Hrvatici. To je najbolja pjesma koju sam ikad čuo! Imaš li još planova za autorsku glazbu?

Hvala, drago mi je da ti se svidjela. Pjesma se zove ”Djevojka” i sada se vrti posvuda. Možete ju slušati na YouTubeu, Spotifyju ili bilo gdje drugdje gdje slušate glazbu. Uskoro ću objaviti glazbeni video za ovu pjesmu (dok ovaj članak bude objavljen možda već bude vani) i siguran sam da će se svidjeti mojim obožavateljima! Volim stvarati glazbu i želim surađivati ​​s poznatim hrvatskim pjevačima/cama. Ako ovo čita neki poznati hrvatski pjevač/ica, neka se jave!

Najvažnije pitanje u Hrvatskoj – Gdje si bio 1991.?

Nisam se još rodio. Nadam se da je to ispravan odgovor.

Autor: Josip Novosel aka Vin Diesel za siromašne, samoprozvani Dragi Vođa, dopisni član magazina “Jazz mi para uši, harmonika i truba prijaju duši”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i Gastro Snob.

www.instagram.com/dearleaderjoe

www.tiktok.com/@dearleaderjoe

www.facebook.com/dearleaderjoe

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20