Njemačka saksofonistica Angela Puxi predstavila live video obrade Dvornikove balade – Pelin i med

0

Njemačka smooth jazz saksofonistica Angela Puxi predstavila live video obrade jedne od najljepših Dvornikovih balada
 • Pjesma Pelin i med posjeduje nevjerojatnu energiju, ističe njemačka glazbenica!
Dino Dvornik, glazbeni vizionar i jedan od najvećih predstavnika hrvatske glazbene umjetnosti kojeg stručnjaci s pravom smatraju jednim od najtalentiranijih glazbenika s ovih prostora, ostavio je iza sebe opus koji prkosi vremenu te su mu pjesme i dalje popularne kao u danima najveće slave.

Da njegove pjesme ne žive samo u radijskom eteru već i na svjetskim pozornicama potvrđuje i nedavno objavljeni live video njemačke smooth jazz saksofonistice Angele Puxi, koja je na svom omiljenom instrumentu obradila jednu od najljepših Dvornikovih balada, pjesmu – PELIN i MED. Ova mnogima omiljena pjesma Dine Dvornika objavljena je na njegovom posljednjem studijskom albumu ”Pandorina kutija” (Dancing Bear, 2008.) i maxi singlu ”Pelin i med” (Dancing Bear, 2009.), te nedavno objavljenom posebnom vinilnom izdanju “Pandorina kutija – Special Edition 2021.”, a 2010. je zaradila i nominaciju za Porin u kategoriji Hit godine.

Dino Dvornik – Pandorina kutija

Obrada Angele Puxi je u elektroničkoj, instrumentalnoj verziji na Julius Keilwerth SX90R saksofonu, predstavljena 2014. godine, a nekoliko godina kasnije objavljen je i prateći video spot. Danas ova obrada živi na pozornicama europskih i svjetskih jazz festivala gdje Angela Puxi i njezin band prenose Dvornikovu neponovljivu energiju i ljubav prema glazbi, plesu i životu.

Angela Puxi

”Te 2014. godine iznenadio me poziv iz Hrvatske. Povodom proslave 50. rođendana Dine Dvornika planiran je album koji će sadržavati obrade Dvornikovih pjesama u izvedbi svjetskih glazbenika pa mi je ponuđeno napraviti verziju pjesme po svom izboru. Kao saksofonistica, morala sam pronaći melodiju koja se činila prikladnom za saksofon. Preslušala sam puno Dvornikove glazbe. Tako veliki, autentični umjetnik, tako sjajan rock bend, tako duboki tekstovi! Odabrala sam Pelin i med, otišla u studio i napravila čistu elektroničku, instrumentalnu verziju koja se zavrtjela i na hrvatskim radijskim postajama. Kad smo kasnije aranžman prenijeli na pozornicu uživo s mojim bendom, rezultat nas je stvarno iznenadio. Tolika je energija u ovoj pjesmi!!! WOW!!! Zato je postala sastavni dio mog live seta.”, izjavila je Angela Puxi.

Live izvedbu Angele Puxi i njezinog benda koja je izvedena ove godine na njemačkom Musik & Varieté Festivalu u Dürenu možete poslušati putem poveznice u nastavku.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20