Održan šesti Vinart Grand Tasting – BOLJE BIT’ POZITIVAN NA ALKOTESTU NEGO NA PCR TESTU :)

0

Tamni oblaci nadvili su se nad ”sestrom” Luke Modrića i ostatkom HDZ Stožera. Korona mjere su popustile, ljudi su skinuli maske, a krenula su i masovna okupljanja. ”Nitko više ne broji mrtve, nitko ne broji novozaražene… sad će opet svi vidjeti moje ružno lice jer nitko ne nosi maske!”, urlikala je histerična Alemka.

”Za sve je kriv onaj teoretičar zavjera i ravnozemljaš Dragi Vođa!”, odgovorio joj je kolega PAPAK. ”Huška ljude da se druže i da se ne cijepe. Napit ću mu se čučerske krvi!”, nadodao je MOJ prijatelj VILI.

Nik Titanik (24 sata)
www.niktitanikstudio.com

Naime, upalila se Crvena žarulja u Centralnom komitetu HDZ Stožera radi organiziranja šestog Vinart Grand Tastinga koji je održan 3.6. i 4.6., u pomaknutom terminu i na novoj lokaciji na otvorenom dijelu sjevernog platoa Muzeja Suvremene Umjetnosti u Zagrebu.

Okupili su se najbolji vinari iz Hrvatske i regije i prezentirali vina iz posljednje berbe, redizajnirane linije te novitete na kojima su radili tijekom karantene, a gdje su najbolja vina, tu je i Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne. Pričalo se da sam umro od korone jer nisam nosio masku i nisam se cijepio, a onda sam se pojavio među uzvanicima poput Gospe u Međugorju. Imali su izraz lica poput Miroslava Škore kad je shvatio da je još jednom izgubio izbore. Odmah sam dao pristunima do znanja: ”Tko plati više, ima fotku s Dragim Vođom i besplatni savjet kako preživjeti izmišljenu pandemiju.” Prvi su posegnuli u novčanik braća Sinkovići iz San Mauro vinarije. Zalili smo susret s muževnom muškat ružom. 

Braća Sinković i Dragi Vođa – San Mauro vinarija

Priliku da potroši ušteđevinu nije mogao propustiti ni Albert Benvenuti. 

Benvenuti i Dragi Vođa
Foto: Rene Karaman

Da ne bi ispalo da promoviram muška druženja, pobrinula se enologinja i Miss Vinarta, Matea Jagar. Prodala mi je spiku da moram probati vina boutique vinarije Dobravac. ”Ti si glazbenik, a naša vina imaju nazive Sonata, Fuga… ako ne objaviš nešto o nama ćete zadesi velika žalost i tuga!” Odrastao sam s Romima u Dubravi, tako da dobro znam koliko su opasne njihove kletve. Nije da je Matea Rom, ali kletva je kletva. Probao sam sva njihova vina i stvarno su dobra. (Ne hvalim zbog kletve, majke mi!)

Matea Jagar – Vinarija Dobravac – Fuga
Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Bio sam i na štandu Korta Katarine. Nažalost nemam fotke, ali ih ovo ljeto obavezno posjećujem na Pelješcu, a naravno da ću se onda zaletiti i do Matuška. Prvi dan sam zapravo došao samo u izvidnicu jer sam organizirao sestri rođendanski party, ali drugi dan je bio ozbiljan. Samo poslovni sastanci i degustacije, a to može potvrditi i najbolja hostesa na Vinartu – Miss Šibenika. Nemam fotku, al’ prepoznat će se ona 🙂

DRUGI DAN:

Strusio sam odmah na ulazu bocu Šembera i bocu Griffin pjenušca s Pleševice. Pala bi i fotka neka da nije uletio Ivan Batistić Zure, vinar s Korčule i rekao: ”Koliko god da ti ova dvojica nude, ja ti nudim više! Zadužit ću se ako treba.”

Ivan Batistić Zure i Dragi Vođa
Foto: Matea Jerak, Flash.hr

”Spomeni i nas!”, odjekivalo je sa štanda San Martino vinarije iz Labina. Kako odbiti ljude koji izvade snop friškoprintanih eura?

San Martino
San Martino vinarija Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Obično na Vinartu sretnem i brojna poznata lica: Ribafish, Dijana Grgić iz VinumIn magazina…, ali ove godine sam bio uskraćen za druženje s Lidijom Bačić koja se nažalost nije pojavila. Kad smo kod Lidije Bačić, nije se pojavila niti obitelji Dodig jer se Giuliano razbolio. Njega uvijek fotkam kako stručno gura nos u čašu i ispituje hrskavost vina, ali kako je bio odsutan, morat ćete se zadovoljiti mojom fotkom u stilu Giuliana. (Za sve one koji su primjetili da je košulja neopeglana – Prokleti bili na Božić 2021.!)

Dragi Vođa aka Giuliano Dodig

Matea mi je preporučila da probam crljenak vinarije VUINA i nije pogriješila.

Vinarija VUINA

Tko nije probao neka obavezno proba vina vinarije Katunar s otoka Krka. Nedavno su osvojili pet zlatnih medalja za svoja vina na Vinistri 2021. Pisao sam o njima nedavno kolumnu koju možete pročitati ovdje: https://flash.hr/2021/05/katunar-estate-winery-u-potrazi-za-vinima-izgubljenog-vremena-vrbnik-na-otoku-krku/

Imao bih puno bolje fotke da sam ponio fotić, ali sam sve slikao s mobitelom. Bio sam toliko sretan da se konačno nešto dešava da mi je posao bio u drugom planu. Probao sam još puno sjajnih vina i koje nisam spomenuo ne samo zato što mi nitko nije platio da ih spomenem, već i zato što sam neprofesionalan pa sam zaboravio što sam pio. Tko vam je kriv što niste došli na VINART. Mislim da mi organizatori neće zamjeriti. Već je samo moje pojavljivanje na Vinartu velika čast.

BOLJE BIT’ POZITIVAN NA ALKOTESTU NEGO NA PCR TESTU – Dragi Vođa

PS: Organizator, tvrtka Vinart, zahvaljuje dugogodišnjim partnerima koji su omogućili održavanje sajma i u ovoj godini, unatoč neizvjesnim uvjetima koji su trajali do zadnjeg trenutka, a radi se o izvorskoj vodi Romerquelle, Argeta ekskluzivnim premium namazima, President i Sirela sirevima, Pik&Go mesnim grickalicama te brendovima vrhunskih žestokih alkoholnih pića okupljenih pod krovnim imenom Fine Drinks Club powered by Roto Svijet Pića.

Organizatori također odmah počinju na pripremi sljedećeg Vinart Grand Tastinga koji će se održati u standardnom terminu, prvi vikend u ožujku 2022. godine, u vrijeme kada su netom gotova vina iz prethodne berbe, a ugostitelji se pripremaju za sezonu i kreiraju nove vinske liste.

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne, poznati Gastro Snob, tiha patnja Lidije Bačić, dopisni član magazina ”Da je voda dobra, ne bi ju Isus pretvarao u vino”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.

www.instagram.com/dearleaderjoe

www.facebook.com/dearleaderjoe

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20