U Hrvatsku sletio avion s 19 tona pomoći iz Grčke

0

Pomoć za stradale u razornom potresu stiže iz cijele Europske unije. Nedavno je u Hrvatsku sletio zrakoplov kojim je Grčka poslala 19 tona humanitarne pomoći: 40 šatora, 50 grijalica, 500 kreveta i 500 vreća za spavanje, a koja će biti prevezena u logistički centar Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom.

Pošiljku su u Zračnoj luci Zagreb-Franjo Tuđman dočekali veleposlanica Helenske Republike u Republici Hrvatskoj  Nj.E. gđa Antonia Katzourou i državna tajnica za europske i međunarodne poslove Terezija Gras, državni tajnik MORH-u Zdravko Jakop, brigadni general Michael Križanac te koorordinator za civilnu zaštitu Darko Majstorović

Veleposlanica Helenske Republike u Republici Hrvatskoj Nj.E. gđa Antonia Katzourou u ovim teškim vremenima izrazila je u svoje ime i ime svojeg naroda Hrvatskoj sućut i naglasila kako je Grčka od prvog trenutka bila spremna pomoći i donirati Hrvatskoj kako bi pomogli ljudima u ovoj teškoj situaciji. Naglasila je kako imaju veliko iskustvo s potresima i da razumije ovu tešku situaciju potresom te se nadaju kako će ova donacija pomoći. Iskazala je kako treba udružiti zajedničke snage i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.