Humanitarna akcija “Božićna zvijezda UGP-a”

0

Prikupljenim sredstvima cilj nam je pomoći dvjema obiteljima i osigurati im novi topli dom kako bi mogli živjeti u prikladnim uvjetima

Velika Gorica, 031221.
Ogulinec.
Obitelj Bartolin od potresa zivi u kontjeneru jer im je unistena kuca.
Na fotografiji: obitelj u kontejneru.
Foto: Marko Todorov / CROPIX

Udruga Glas poduzetnika započela je s božićnom humanitarnom akcijom pod nazivom “Božićna zvijezda UGP-a”. Cilj ove humanitarne akcije je pomoći najugroženijim obiteljima koje su izgubile svoje domove uslijed razornog potresa koji je pogodio Petrinju i okolicu 29.12.2020. godine. Ušli smo u za mnoge najljepše vrijeme godine – božićno doba i vrijeme darivanja, veselja i sreće. Posljednja godina pokazala nam je kako je sreća u malim stvarima i kako je najvažnije okrenuti se ljudima koji su tu za nas. Nažalost, mnogi su u toj godini izgubili sve što su imali i nemaju tu mogućnost da provedu blagdane u toplini svoga doma. Stoga vas pozivamo da nam pomognete ostvariti božićne želje obiteljima Bartolin i Blagojević. Udruga Glas poduzetnika ne želi stajati sa strane i oglušiti se na pozive u pomoć kada je ona zaista potrebna.

Obitelj Blagojević – Humanitarna akcija “Božićna zvijezda UGP-a”

“Božićna zvijezda UGP-a” je humanitarna akcija s kojom želimo izgraditi novi dom prvenstveno za višečlanu obitelj Bartolin iz Buševca. Na ovu akciju nas je potaknuo članak iz Jutarnjeg lista koji je opisao teške životne uvjete peteročlane obitelji Bartolin te borbu njihovog prerano rođenog sina, palčića. Naime, obitelj Bartolin trenutačno živi u kontejneru koji prokišnjava, a nedavno im se rodio sin koji se nalazi u inkubatoru u zagrebačkom rodilištu. Smatramo da je nedopustivo da obitelj živi u takvim uvjetima, stoga s prikupljenim sredstvima planiramo izgraditi UGP tipsku kuću i omogućiti im novi, topao i siguran dom. Osim toga, cilj nam je pomoći i sedmeročlanoj obitelji Blagojević kojoj namjeravamo osigurati kuću i prijevozno sredstvo koje bi im olakšalo život i poslovanje. Obitelj Blagojević ima petero male djece u dobi od 1 do 12 godina. Prioritet humanitarne akcije “Božićna zvijezda UGP-a” je osigurati potrebitim obiteljima krov nad glavom kako bi sljedeće blagdane mogli provesti sa svojim najmilijima u toplom i sigurnom domu.

Podsjećamo ovim putem da je zahvaljujući donatorima i volonterima udruge Glas poduzetnika humanitarna akcija “Poduzetnici za Sisačko-moslavačku županiju” s početka godine pokazala vidljive rezultate te kako su se poduzetnici i građani ujedinili i napravili veliku promjenu na pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Do sada su se dvije obitelji iz Petrinje već uselile u svoje nove UGP tipske kuće, a još se jedna kuća gradi u Sisku, dok je UGP donirao i projektnu dokumentaciju za još dvije dodatne kuće. Također, udruga Glas poduzetnika donirala je 21 stambeni kontejner za građane u Petrinji, Sisku i Glini te 26 kontejnera za model Centra novog života u Petrinji. Ponosimo se svojim članovima koji su doprinijeli akciji “Poduzetnici za Sisačko-moslavačku županiju” i svim volonterima koji su uložili jako puno truda i rada te bez kojih kontejneri za stradale, Centar novog života, a ni tipske kuće ne bi postojale. Međutim, ne želimo stati s našim humanitarnim radom, stoga vas pozivamo da se pridružite i novoj humanitarnoj akciji “Božićna zvijezda UGP-a”. Ujedinimo se kao i prošli put i pokažimo koji je pravi duh i smisao Božića!

Sredstva ćemo prikupljati do 15. ožujka, te ćemo kao i do sada transparentno objavljivati tijek donacija i račune koji će potvrditi kako su se ulagale prikupljene donacije.

Pozivamo sve one koji žele i mogu pomoći obiteljima novčanom donacijom, da donacije uplate na sljedeći račun ili putem bar koda:

IBAN: HR9223600001503022250
Glas poduzetnika, Ulica Republike Austrije 33, Zagreb
Model “HROO” i poziv na broj “00000 – OIB platitelja”

***

Inicijativa GLAS PODUZETNIKA pokrenuta je kao samoorganizacija građana, mahom malih poduzetnika, a nakon objave prvog paketa gospodarskih mjera Vlade RH koje su pokretači ocijenili nedostatnima. Budući da je u manje od 15 dana okupio više od 100.000 poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika privatnog sektora te privukao veliku medijsku pozornost svojim beskompromisnim zahtjevima i istupima, GLAS PODUZETNIKA se pozicionirao kao relevantan čimbenik u javnim raspravama vezanim za određivanje novog gospodarskog smjera Hrvatske. Isto je potvrdila i Vlada RH koja je, unutar drugog paketa gospodarskih mjera, usvojila neke od prijedloga inicijative te time potvrdila njezin neosporan utjecaj. Na zahtjev članova inicijative, osnovana je Udruga GLAS PODUZETNIKA koja je od osnivanja prikupila više od 18.000 članova, a Udrugu podržava preko 250.000 građana Hrvatske.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20