Darinko Dumbović – Zahvaljujemo UGP-u i HCPI-u na inicijativi za pokretanje ”Centra novog života” u Petrinji

0

U suradnji s gradonačelnikom Petrinje, gospodinom Darinkom Dumbovićem, UGP i HCPI su predstavili svoj inicijalni projekt „Centar novog života”, koji će omogućiti nastavak života i rada u Petrinji i okolici. Centar će graditi na Sajmištu kao stambeno-poslovno modularni kompleks, a više o tome nam je rekao gospodin Dumbović.

Pred nama je novi izazov što i kako možemo učiniti za pokretanje normalizacije života u našem gradu nakon katastrofalnog potresa koji nam je iz temelja promijenio živote. 

Kako bi Grad Petrinja, opstala kao urbana sredina, potrebna nam je privremena jezgra, kroz koju provodimo aktivnosti za normalizaciju životnih potreba i rada.

Na jednom mjestu će se susretati građani, njihove obitelji i susjedi s petrinjskim poduzetnicima i njihovim suradnicima u novim radnim prostorima, koje petrinjski poduzetnici dobivaju na korištenje.

”Centar novog života” je stambeno-poslovno modularni kompleks koji uključuje 80 stambenih modula i 150 modula za poduzetnike. Pouzdani i dokazani partneri Grada Petrinje i multinacionalne kompanije Strabag, Komunalac i Privreda u punim su pripremama za izvedbu ovog složenog projekta, kojim će Grad Petrinja dobiti sinergiju građana i poduzetništva.

Stambeni moduli bit će na raspolaganju i za potrebu interventnog smještaja onima, koji se nađu u teškoj situaciji. Poslovni moduli omogućuju daljnje funkcioniranje poduzetništva i na taj način sinergijom sa stambenim modulima kompleksa pružaju puno značenje nazivu “Centar novog života.”

Došli su nam ljudi koji pripadaju najsamostalnijem sloju društva, poduzetnici koji stvaraju i ‘guraju’ novac u državni proračun. Artikulirali su probleme svih poduzetnika iz Sisačko-moslavačke županije koji su ostali bez svoga radnog mjesta. Ovaj projekt će sufinancirati Grad Petrinja, a uključiti će se vojska i država. Ovo ulaganje u budućnost Grada Petrinje vrijedno je 15 milijuna kuna.

Zahvaljujemo na ovoj vrijednoj inicijativi svim uključenim stranama, a posebno Udruzi Glas poduzetnika i Hrvatskom centru za potresno inženjerstvo, koji su kao volonterske udruge dale inicijativu i ideju, donirale i napravile, u rekordnom roku, zajedno sa zaposlenicima Grada Petrinje, sve potrebne pripreme za ovako zahtjevan projekt. 

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje