Dr. sc. Danijel Grgičin – Lažne pandemije su česte samo vam to ne govore!

0

Dr. sc. Danijel Grgičin – Ljudi koji ne znaju kako PCR test funkcionira, unazad zadnjih 15 godina prouzročili su barem jednu pandemiju za koju su potom i priznali da je bila lažna.

Sredinom travnja 2006. godine internistica Dr. Brooke Herndon počela je kašljati i to je trajalo 2 tjedna. Nakon toga su i ostali njezini kolege počeli kašljati, a zatim i svi zaposlenici tog medicinskog centra. Njih gotovo 1000 imalo je nezaustavljivi kašalj koji je trajao mjesecima.

Na temelju PCR rezultata, 142 zaposlenika imalo je dijagnosticiran hripavac (eng. Whooping cough, pertussis), 1445 zdravstvenih radnika primilo je antibiotike, a njih 4524 primilo je cjepivo. Kapaciteti bolnice su smanjeni, čak su smanjeni i kapaciteti kreveta intenzivne njege. Međutim, preokret stiže osam mjeseci kasnije, kada bolnička administracija e-poštom upozorava svoje zaposlenike da je sve bio lažni alarm i da zapravo nije bile epidemije. Nakon što niti iz jednog uzorka oboljelih nisu uspjeli na hranjivoj podlozi uzgojiti bakteriju Bordetella pertussis koja je uzročnik hripavca, zaključili su da su zdravstveni radnici najvjerojatnije bolovali od obične prehlade.

Kad su naknadno sagledali situaciju, epidemiolozi i infektolozi su zaključili da su previše VJEROVALI PCR testovima. Zaista čudno da se medicinari pozivaju na znanost, a svoje zaključke temelje na VJEROVANJU. Koliko ja znam, znanost dokazuje, u znanosti se zaključci ne bi smjeli donositi na temelju vjerovanja.
Dr. Trish M. Perl, bivša predsjednica Društva epidemiološki zdravstvenih radnika Amerike kaže: „pseudo-epidemics happen all the time. The Dartmouth case may have been one the largest, but it was by no means an exception“. U prijevodu bi to bilo: lažne pandemije se događaju stalno. Slučaj Dartmouth (ovaj o kojem ovdje pišem) jedan je od najvećih, ali nikako nije iznimka.

Kako to da su lažno proglasili epidemiju?

Tri su razloga. Prvi je taj što hripavac, pogotovo u ranom stadiju, nema specifičnih simptoma. Drugi razlog je taj što su PCR testovi davali lažno pozitivne rezultate. A treći razlog je činjenica da prije dijagnoze uzročnik bolesti nije izoliran.

Da vas utješim, sva tri prethodno navedena razloga prisutni su prilikom proglašenja i ove „epidemije“ COVIDA-19. COVID-19 nema specifičnih simptoma. Kako PCR testovi mogu dati lažno pozitivan rezultata pisao sam ovdje:

O potvrdi “s terena” da PCR testovi daju lažno pozitivne rezultate pisao sam ovdje:

Da uzročnik COVIDA- 19 nikada nije izoliran pisao sam ovdje:

Nadam se da su sada i oni sumnjičav shvatili zašto je NEOPHODNO izolirati uzročnika bolesti, tj. da je u slučaju „nove“ bolest potrebno DOKAZATI uzročnika prije nego se o dijagnosticira bolest i proglasi pandemija.

https://www.nytimes.com/2007/01/22/health/22whoop.html?fbclid=IwAR19myhJDkxI3Iy8tKCmHXRQzhKJkRej6lo6Enj-aTqvCWAhak5k9jjok3s

Ako vam otvaranje ovog članka u NY Timesu na stolnom računalu uvjetuje pretplatu, pokušajte ga otvoriti na mobilnom telefonu. Ja sam ga na taj način bez pretplate pročitao. 

Za Flash.hr: Dr. sc. Danijel Grgičin