U Stupniku bez plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište

0

Na inicijativu GLAS PODUZETNIKA regairao je i načelnik općine Stupnik, gospodin Bruno Perković.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Stupnik donijeta je Odluka o oslobođenju od plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište koje služi u poslovne svrhe. Na teške gospodarske okolnosti, u Stupniku su tako spremno reagirali i kao jedni od rijetkih ukinuli, a ne odgodili obavezu stupničkim gospodarstvenicima.

– Tvrtke koje su zbog mjera sprečavanja širenja korona virusa prekinule poslovanje u potpunosti su oslobođene plaćanja komunalne naknade, a ostalima se ista umanjuje za 50 posto. Ova odluka vrijedi i cijeli mjesec koji slijedi nakon mjeseca u kojem će mjere ograničenja prestati važiti- istaknuo je načelnik Bruno Perković te napomenu kako će Općina, mjerama Vlade za pomoć gospodarstvu koje uključuju ukidanje plaćanja poreza na dohodak imati i na toj stavci znatno smanjenje prihoda jer su to prihodi Jedinica lokalne samouprave, a ne države.

– Bez obzira na očekivana znatna smanjenja proračuna za ovu godinu proračun će biti stabilan, a uz manje izmjene i usklađenja zadržat će neke od bitnih planiranih investicija. Nastavak gradnje kanalizacije i vodovoda, početak obnove ulice Sv. Benedikta i gradnja groblja, kada stignu dozvole, neće biti upitne. Uređenje parka bit će gotovo do početka ljeta – kazao je načelnik Bruno Perković.

 

Preuzeta objava Igora Đurana s portala 01portal.hr

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20