INTIMINA – Jesu li crvenokosa djeca doista začeta tijekom menstruacije?

0

Neki dan me nazvala vlasnica slastičarnice Magnolia i rekla da se u četvrtak nacrtam u Magnoliji na spektakularnom eventu. Jasmina: ”Doći će ljudi iz medija, influenceri, možda i Lidija Bačić (zna da sam slab na nju)… bit će i kolača, ne smiješ to propustiti.”

Nisam bio toliko uzbuđen od kad sam dobio nagradno putovanje u Kumrovec. Nisam ni slutio što mi se sprema. Došao sam naivno poput umirovljenika u Magnoliu, a kad tamo hrpa žena s rozim balonima. Pomislio sam u sebi: ”Samo da mi majka ne sazna da sam došao na event podrške Gay Prideu.” U tom trenutku sam sreo poznato lice. Prišla mi je Ida Prestar i rekla: ”Di si Dragi Vođo? Nisam znala da tebe zanima menstruacija. Super da si došao. Sjedni se ovdje, sad ćemo početi s kvizom. Baš mi je drago da ćeš pisati o ovoj temi.”

Magnolia – INTIMINA kviz o ženama
Magnolia – INTIMINA kviz o ženama

Bio sam u šoku poput Brune Esih kad je saznala da su partizani zapravo oslobodili Zagreb. ”Kakav kviz? Kakva menstruacija? Reci mi da sanjam! Kud nesreća uvijek na najpoštenije među nama? Kako da ja pišem o menstruaciji? Samo mi fali da me zovu Jole Menga” Ida: ”Ja ću te zvat’ Jole Mengele:)” 

Gotovo je. Već je počelo sa zbijanjem šala na račun mog lika i dijela. U Čučerju se o menstruaciji ne priča. Kad je sestra prokrvarila, majka je zvala egzorcista. Svi odgovori se nalaze u Bibliji. Nisu nama potrebni nikakvi kvizovi, eventualno možda o nogometu (koliko je Prosinečki zabio golova 91.). Nogomet je stvar opoće kulture. Ovo je čisto bogohuljenje.

Pao mi je šećer u krvi. Pojeo sam dvije tepsije kolača da dođem k’ sebi.

Magnolia – INTIMINA kviz o ženama

Bože, zar ti nije dovoljno što sam nizak? Zašto ja? Por ke? Ja jednostavno nisam menstrualni novinar. Nemam inspiracije. Ne znam što da napišem!? Molit ću Boga da mi da snage da oprostim Jasmini što je spojila kolače i menstruaciju. 

Objavit’ ću samo PR tekst agencije FABULA:

INTIMINA kvizom o menstruaciji educirala žene o intimnom zdravlju

Magnolia – INTIMINA kviz o ženama

Jeste li se ikad zapitali koji su se mitovi o menstruaciji zadržali do danas? Primjerice, pretpostavljalo se da su crvenokosa djeca začeta tijekom menstruacije te da se u prošlosti vjerovalo kako menstrualna krv može izliječiti stanja kao što su glavobolja, hemoroidi, bradavice i madeži.

Žene u prolaženju kroz menopauzu nisu same. Osim ljudi, kroz menopauzu prolaze grbavi kitovi i slonovi. Osim toga, ženski glas se mijenja tijekom ciklusa, na početku ciklusa govorimo dubljim dok krajem ciklusa naš glas postaje viši. Tko kaže da ženski glas nije važan!? Navedene zanimljivosti osim što otkrivaju kako je žensko tijelo fantastično, poručuju da je važno rušiti stereotipe i tabue o menstruaciji. Iako je ona normalna pojava koju mjesečno proživljava svaka žena, „ženske stvari“ jedan su od najčešćih eufemizama kojima se menstruacija pokušava stigmatizirati kao nešto o čemu se ne bi trebalo govoriti u javnosti.

Švedski brend INTIMINA odlučio je to promijeniti organiziravši prvi kviz o menstruaciji koji je, osim što je zabavio i educirao, pokrenuo i dijalog o važnosti brige o intimnom zdravlju. Kviz je okupio sve željne znanja i zabave u omiljenom okupljalištu sladokusaca, slastičarni Magnolia čiji se vizualni identitet odlično spojio s prepoznatljivom ružičastom bojom brenda.

INTIMINA se na tržište pozicionirala otvorenom komunikacijom prema ženama s kojima nastoji bez zadrške komunicirati od njihove prve mjesečnice do menopauze. U svojoj ponudi proizvoda menstrualnih čašica različitih veličina prilagođenih svakom tijelu, brend je predstavio linijuIntimina Lily Cup range zajedno sa Ziggy Cupom, menstrualnom čašicom koja se može koristiti tijekom spolnog odnosa što znači da nema više prljavih ručnika ili „nametnutog“ celibata.

Osim higijene intimnog zdravlja INTIMINA se linijom proizvoda za jačanje mišića zdjeličnog dna pod nazivom KegelSmart i Laselle pobrinula da svaka urbana žena može održavati formu doslovno svih tjelesnih mišića.

Ponekad nije samo zabavno, već i neophodno proći kroz neugodne teme kako bi se javnost educirala da menstruacija ne bude tabu već da se o njoj razgovara kao normalnoj pojavi kroz koju prolazi svaka žena. Vrijeme je da se okanimo bapskih priča i počastimo samopouzdanjem te uživanjem u vlastitom tijelu.

Autor: Josip Novosel, Dragi Vođa aka Jole Menga, za prijatelje Jole Mengele, dopisni član magazina ”Da nisi zagrizla K-plus jabuku, ne bi krvarila”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.

https://www.instagram.com/dearleaderjoe/

https://www.facebook.com/DearLeaderJoe/

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20