Dino Jelusić – Zašto moraš uspjeti vani da bi te prepoznali u Hrvatskoj?

0

Neki dan mi se došao zahvaliti Dino Jelusić jer sam upotrijebio svoja masonska poznanstva na HRT-u i namjestio njegovu pobjedu u showu ”Zvijezde pjevaju”. Nije bilo lako i nije bilo jeftino. Ella me tražila plastičnu operaciju nosa da ispadne iz emisije, a Bojanu Jambrošiću sam obećao nastup na danima Ogulina sljedeće godine. Dino me zamolio da to ostane među nama. Ne želi da Tara sazna. Također me pitao ako imam vremena da napišem neki članak o njemu jer je sad postao internacionalna rock zvijezda, a svaki medijski vjetar u leđa je dobrodošao, a pogotovo ako dolazi od najčitanijeg portala u Čučerju, Flash.hr.

Pozvao sam ga u restoran ”NA DOLCU” na ručak. Žalio se u nekom intervjuu da mu u Americi fale ćevapi. Ne može odgovarati na moja pametna pitanja na prazan želudac.

NA DOLCU – Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne i Dino Jelušić
Foto: Flash.hr
Već tri godine pjevaš u najvećoj američkoj rock atrakciji Trans-Sebirian Orchestra, al’ koga briga za to. Medije samo zanima dal’ je bilo nešto između tebe i Tare. Ja ću glumit’ da sam bolji od ostale štampe pa ću te pitati kako su oni saznali za tebe? Zašto su od svih pjevača na svijetu odabrali ”klinca” iz Zagreba? Jel’ stari malo podmazao? Od čega si živio dok se nisi uhljebio kod njih? PS: Za Taru ću te pitati kasnije:)
 
Auuuuuf! Da, nikoga nije briga pa možemo na sljedeće pitanje ahahaha! Odabrali su klinca iz Zagreba, jer to ti je ono, ko’ zoološki vrt, zašto bi imali srne i zečeve kad mogu nabaviti tapira, kužiš? Htjeli su
nešto egzotično i odbrali su državu za koju 90% Amera nije nikad čulo. Da nisam uspio u Americi, ovdje me danas ne bi prepoznali. Tek kad sam izašao van i nešto postigao, dobio sam pozive za emisije i gaže.
 
Glumio je hladnokrvnost, ali se odmah latio mobitela. ”Pitat će me za tebe Tara, što da mu kažem?”
 
Kako izgleda turneja s jednim takvim bandom? Imaš li isti tretman kao ostale zvijezde u bandu (free cuga, neograničeni izbor GMO hrane, prvi pick na sponzoruše u backstageu…) ili si sretan ako dobiješ njihove ostatke? Ima li hrvatskog jala, hrvatske zavisiti…? PS: Kad ćete nastupiti u Ogulinu?
Ja sam najsretniji kad me pogode sa oglođenim rebarcem ravno u facu. Na
GMO hranu imam pravo samo ako je svi odbiju.
Ima li Hrvatskog jala? A ne, obožavaju me:)
Nismo još spremni za Ogulin.
Dino me kao uspješan rocker pitao koliko košta mala porcija ćevapa. Odgovorio sam mu: ”Ja častim” Dino: ”Onda ću naručiti punjene vješalice.”
NA DOLCU – punjene vješalice
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Nisam mu imao srca reći da izgleda kao Franjo Tuđman dok jede🙂

NA DOLCU – Dino Jelusić
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Ja sam naručio skromni biftek. 
NA DOLCU – biftek
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Jesu ti roditelji ikad rekli ”Dosta je bilo zajebancije Dino. Nema kruha od pjevanja. Učlani se u mladež HDZ-a. Ubacit ćemo te kod kuma u općinu. Bit ćeš direktor. Sigurna penzija. Dok si pod našim krovom bit će kako mi kažemo!” Možda odobravaju tvoje pjevanje, ali bi htjeli da to bude više u stilu Josipa Katalenića? Priznaj?
Jesu, rekli su da moram odabrati HDZ i početi razmišljati njihovom
glavom. Kum me zove svaki dan i svaki put kad dođe ponuda za koncert u nekom gradu, on me opstruira i otkaže u moje ime (zato nigdje ni ne sviram).
Više bi htjeli da bude u stilu Ćire Gašparca, ali kakva su vremena,
možda i Jozo dođe kao prijedlog.
Može li se rock naučiti u školi pjevanja ili moraš svako jutro strusiti bocu Pelina i popušiti dvije kutije cigara da bi dobio onaj prepoznatljivi glas? Rekao bi Bare da ni igla nije na odmet. Tko su ti uopće bili glazbeni uzori? Sigurno nisi ušao u rock slušajući Milu Hrnića koj’ je bajdvej moj idol.
Moraš živjeti katastrofalno, ne jesti, samo cugati, drogirati se, ići
svaki dan van, psovati, tući se, razbijati izloge i biti protiv svega.
Kad to sve napraviš, nakon par dana dobiješ rašpu u glasu. Milo Hrnić mi
je drugi najveći uzor, Ivica Pepelko je ipak presudio u mom glazbenom
izričaju.
Znam da sve ljubitelje žutila zanima kakav je odnos Dina i Tare. Osim što rekreativno bacam uroke, u slobodno vrijeme proričem i sudbinu iz mladog graha, ali i kave. Bacio sam oko u šalicu u kojoj je jasno pisalo da Tara voli ćelave muškarce. I laik to može pročitati. Da je kosa dobra i Vin Diesel bi ju imao:)
Na Dolcu – gatanje iz kave
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Nastavili smo intervju u gradu, a usput me Dino zamolio da mu napravim par spontanih fotki za Instagram.
Dino Jelusić
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Svi te znaju kao pobjednika dječje Eurovizije, al’ tebi se već vjerojatno riga od toga. Ja sam preko rock udruge ”Anđeli Ćučerja” saznao da si izdao solo rock album za koji nitko ne zna. Jel’ to nešto u stilu Thompsona ili lošije?
Definitivno ko’ Thompson za siromašne zvuči… Nisam stigao ubaciti klapu i folklorne napjeve u refrene pa nikad te pjesme nisu zaživjele…
Dino Jelusić
Foto: Dragi Vođa
Zašto svi rock pjevači imaju dugu kosu? Jel’ to diskriminacija prema ćelavim ljudima? Kako folk pjevači mogu biti ćelavi? Jel imaš klauzulu u ugovoru da letiš iz banda ukoliko te strefi alopecija?
To je samo i isključivo diskriminacija svega što prosječan čovjek u Hrvatskoj smatra normalnim. Sad bez zezancije, za TSO je duga kosa MUST haha.
Dino Jelusić
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Dino Jelusić
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

 

Na koliko si godina potpisao ugovor s Amerima? Ima li šanse da se vratiš u Hrvatistan i budeš podrška ostalim rockerima koji dva puta godišnje sviraju na motorijadama? Jesu li istinite glasine o tvom duetu s Lidijom Bačić? Javnost zanima tvoja budućnost.
Potpisao sam ugovor na 5 albuma. Ima, naravno, jedva čekam vratiti se ovdje i slušati komentare ”ma boli tebe, ti imaš para”. Jedino draže od tog mi je kad me svi traže da im posudim nešto, u stilu ”daj ajde, pa ti imaš para, daj posudi 200/300€, KAJ JE TO TEBI”.
Još čekam da mi Lidija odgovori, rikvestao sam je na fejsu, tako da je moja poruka još uvijek u message requests. Imam pjesmu za nas dvoje, o Amarilisu, sjajna stvar, čut’ ćeš.
Dino Jelusić – spontana fotka
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Jel’ intervju za Flash.hr vrhunac tvoje karijere? Ako nije, slaži da je!
Ja ti se želim zahvaliti na ovome, čekao sam dan kad ću sa ćelavim novinarom zamezit’ pošteno i napraviti intervju kojem će svi povjerovati!
Dino Jelusić
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Gdje si bio 1991.?

U unutrašnjosti svoje majke.
Dino Jelusić
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
PS: Čim sam na Fejsu objavio fotku s Dinom, počele su mi stizati poruke pripadnica ljepšeg spola.
– Ti ga znaš? Oćeš me upoznati s Dinom? Pozdravi ga… Dora Franciska Šuk aka Dora Tuđman mi je rekla da ne smijem spomenuti da se i ona raspitivala za Dina i da ima njegov poster u sobi. Dorin Instagram – https://www.instagram.com/doratudmansuk/
Na cesti su mu isto prilazili obožavatelji što je u egomanijaku poput mene izazvalo strahovitu zavist i ljubomoru. Da Bog da ti kosa otpala Dino!
Obožavatelji Dina Jelusića
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Autor: Josip Novosel – Dragi Vođa aka Vin Diesel za siromašne, Gastro snob i rekreativni bacač uroka iz Čučerja, dopisni član magazina ”Narodnjacima protiv rocka”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20