AOMA – Academy of makeup art – Rekao sam sestri: ”Umjesto faksa, upiši vizažističku akademiju”

0

Tamni oblaci nadvili su se nad Majku svih vukojebina (čitajte Čučerje).

Došao sam na tradicionalni nedjeljni obiteljski ručak na kojem je obitelj odlučivala o sudbini moje sestre, samohrane majke. Kako je faks napustila zbog djeteta koje sad ima 3,5 godine, nije dobila nikakvu diplomu, a to oca, automehaničara čini izuzetno nervoznim. Upitao ju je ljubazno: ”Koj’ ti je kurac? Zašto ne upišeš neku školu? Odi na filozofski faks ili na Glazbenu akademiju. Zar želiš završiti kao čistačica?”

Seka je odgovorila: ”Završila sam već EMI – školu za glazbenu produkciju. Josip je rekao da je faks gubljenje vremena. Ionako se planiram preseliti u Australiju, a tamo mi hrvatski faks neće priznati. Predložio mi je da upišem vizažističku akademiju AOMA. Kad to završim, mogu biti profesionalna šminkerica i raditi na televiziji, filmu, modnim revijama, spotovima, na vjenčanjima… bilo gdje u svijetu.”

AOMA – Academy of makeup art

Otac: ”Josip je budala. To nije posao. To je isto kao da si frizerka. Nemaš školu. Da imaš smisla za rad s kistovima, odrezala bi si uho i bila čučerski Van Gogh.”

Majka: ”Za sve je kriva ona Gay parada. Isprali su ti mozak. A šta je s radnom knjižicom? Pa ti još nemaš staža. Ostat ćeš bez mirovine… Prisjela mi je purica s mlincima. Svaki ručak nam moraš pokvariti. To se dešava kad se odreknete Boga! Prestali ste ići u Crkvu i sad lutate.”

U Čučerju se nikad ne smije pričati protiv Boga i Crkve, a kako sam ja htio završiti ovu raspravu, rekao sam ukućanima: ”Bog ne postoji. Crkva je leglo kriminala i pedofilije!”

Majka i otac su zaboravili na vizažističku školu. Imali su izraz lica kao vidjelica Vicka kad joj je Gospa javila da će se od sada ukazivati jedino Zdravku Mamiću. Strusili su rakiju na eks i odlučili pozvati lokalnog egzorcista.

Da skratim priču jer čučerski egzorcizam nije za svačije uši, seka je na kraju upisala AOMA vizažističku akademiju. Imala je opciju za jednodnevni, tjedni, tromjesečni i godišnji program; odlučila se za godišnji.

AOMA – Academy of makeup art
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Seka je oduševljena školom jer osim teorije, na svakom satu rade i praksu. Uče o raznim make up stilovima, raznim tipovima kože, ne samo kako šminkati, nego i kako razgovarati s klijentima, kako pokrenuti privatni posao, kako ugovoriti i voditi posao, neka kombinacija vizažističke škole i ekonomskog fakulteta.

AOMA – Academy of makeup art
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
AOMA – Academy of makeup art
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Prije rada s klijentima, vizažistice trebaju dezinficirati ruke. Seka je pitala mamu da joj da alkohol za školu, a majka joj je poslala bocu domaće šljivovice. Profesorica i vlasnica škole, poznata vizažistica Kristina Hosnjak joj je dala opomenu pred isključenje:)

Kristina Hosnjak – AOMA – Academy of makeup art
Foto: Flash.hr

AOMA – Academy of makeup art

Ul. kneza Branimira 7
HR-10 000 Zagreb

Kristina Hošnjak: +385 98 916 2034
e-mail: kristina.hosnjak@aoma.hr

Iva Leskovec: +385 98 191 2050
e-mail: iva.leskovec@aoma.hr

PS: Ispričao sam majci i ocu jednu staru biblijsku priču kako bih im ukazao na činjenicu da je vizažistička škola skoro isto kao da je seka otišla u časne sestre, a i da će gorjeti u paklu ako joj zabrane služiti Bogu?

Priča:

Bog Adamu: ”Ti si savršeno ispao.”

Bog Evi: ”E, jebiga! Ti ćeš se morati šminkati.”

Majka i otac su se malo opustili, a kasnije je majka nadodala: ”Pa ti bi Helena mogla šminkati na sprovodima. Uređivanje pokojnika je unosan posao. Budem te spojila sa susjedom koja radi na Mirogoju. Pa kako se toga ranije nisam sjetila.”

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa, samozatajni kamatar iz Čučerja, dopisni član magazina ”S vjerom u Krista protiv vizažista”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.