Aperitivo bar – Women of Art – proslava sekinih zaruka uz koktele inspirirane ženama

0

Seka mi se nedavno zaručila za Australca, a kako je Australac povodom zaruka došao u Zagreb, morali smo to i adekvatno proslaviti. Otac je za vrijeme ručka izvadio Čučerski eliksir mladosti, koji je ovaj put servirao iz najčišćih plastičnih karnistera, koje je tri puta isprao od motornog ulja, prije nego li je u njih ulio domaći rizling (Berba – Vukojebina Hills, 2018.)

Australac je imao izraz lica kao Luka Modrić kad ga je Kolinda polugolog zaskočila u svlačionici. Odlučio sam seku i njezinog zaručnika pozvati u Aperitivo bar da proslavimo njihove zaruke kao ljudi uz koktele. Ocu ništa nije bilo jasno. Upitao je – Koji je to koktel bolji od mog vina?

Aperitivo je baš nedavno izbacio koktele ”Women of Art”, posvećene ženama koje su bile inspiracija velikim slikarima. Mogli bi reći da su Istanbulska konvencija friendly:)

U svakom slučaju, uvjeren sam da je svaki od ovih koktela bolji od očevog vina:)

Aperitivo bar – Women of Art – Shannon Davis i Helena Novosel,
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Moja seka je iz Čučerja, a tamo od umjetnosti znaju samo za goblene i eventualno slikare naivce. Kako nije našla ništa od Generalića, odlučio sam kao visokoobrazovani član obitelji uskočiti i predložio da za početak ja naručim koktele. Van Gogh za mene, Da Vinci za seku i Frida za Shannona:)

Aperitivo bar – Koktel Van Gogh – Gin, Jamaican Tea Syrup, Pomeganate and Wild Rose, Liqueur, Lime, Creole Bitters
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Aperitivo bar – Koktel Da Vinci (Aged Rum, Herbal Liqueur, Kiwi Puree, Sugar, Lime, Lemon Bitters)
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Aperitivo bar – Shannon Davis i Helena Novosel – Kokteli Frida i Da Vinci

Proslava bez jela je kao čučersko vino bez plastičnih karnistera. Naručili smo si jednu platu s pršutom i sirom.

Aperitivo bar – Plata s pršutom i sirom
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Sjedili smo vani na terasi i uživali u live glazbi koju Aperitivo u zadnje vrijeme ima svaku večer tijekom tjedna od 20.00 do 11.00h. Moja sestra je sjajna jazz pjevačica. Nagovarao sam ju da zapjeva, al’ je rekla da nije još dovoljno popila da pusti glas. Shannon je predložio da naručimo novu rundu koktela da skupi hrabrost. Odluka je ovaj put pala na koktele: Warhol, Renoir i Manet.

Aperitivo bar – Seka ispija koktel Manet – White Rum, Amaro, Mezcal, Banana Cordial, Pineapple.
Dijamant na ruci je pravi:)
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Aperitivo bar – Koktel Renoir – Blended Scotch, Single Malt Islay, Rosso, Vermouth, Coffe Liqueur, Chocolate Bitters, Sugar.
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr
Aperitivo bar – Koktel Warhol – Bourbon, Pink Grapefruit, Lime, Peppercorn, Syrup, Herbal Bitter.
Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

Oduševili smo se s koktelima. Ljetni, lagani i osvježavajući. Seka se malo zarumenila nakon druge čaše, a to je bio znak da joj bacim mikrofon u ruke. Svirali su Leonardo Kapetanović (gitara) i sjajni Neven Stipčić (vokal). Zamolio sam Nevena da prepusti mikrofon seki, a Leonarda da ju otprati na gitari jednu pjesmu. Odabrala je bossa novu – Girl From Ipanema.

 

Super smo se proveli u Aperitivo baru i proslavili sekine zaruke sa stilom uz stvarno vrhunske koktele. Zanimljivo je da je stol do nas sjedila povratnica iz Australije, Branka Cubelić koja se bavi organizacijom eksluzivnih vjenčanja. Upoznali smo se i sprijateljili. Rekao sam joj neka provjeri koliko ikre i Dom Perignona ima na skladištu kako bi organizirali svadbu iz snova. Sljedeći party je na vjenčanju:)

Aperitivo bar – Seka, Shannon i moja malenkost

Ps: Sve pohvale barmenima iz Aperitiva za kreaciju ovako sjajnih koktela, koji su tako dobri da ih je grijeh opisivati. Najbolje je da ih probate i uvjerite se sami. Aperitivo cocktail team: Kruno Rozić, Marko Matek, Ivan Petrović, Marko Pećnik, Ivan Mandarić, Dino Koprivnjak i Mijo Jakovljević

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa, samozatajni kamatar iz Čučerja, dopisni član magazina ”Ako nemaš bubreg, prodaj sestru”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob. https://www.instagram.com/dearleaderjoe/