Wellness centar hotela Residence

0

Neki dan me nazvala kolegica Jasminka Škalić, akademska slikarica i dizajnerica nakita i rekla ”Sva sam se ukočila od slikanja. Osjećam se k’o paraplegičar. Morala bih hitno na neku masažu.” Odgovorih joj ”Samo kukaš. Da si pravi umjetnik, odrezala bi si uho.”

Na kraju razgovora sam joj se ipak smilovao i rekao da ću ju odvesti u novi wellness centar hotela Residence u Dubravi. Masaža, sauna… i nakon toga možemo još nešto baciti u kljun u njihovom El Bull restoranu. Bila je sretna k’o onaj svečenik kad su mu za 50 milijuna otuđenih eura dali kaznu u obliku posta i molitve.

Došli smo tamo ujutro u pola deset. Taman smo uletjeli kad je bilo vrijeme hotelskog doručka. Oči su nam bile gladne pa smo ih zamolili da i nama nešto pripreme. Bili su jako ljubazni i ubrzo nam donjeli eggburger i tost sendvič te sviježe iscijeđeni sok od naranče i kavu. Zanimljivo je da svako jutro imaju 50 posto popusta na sviježe iscijeđene sokove tako da smo super prošli.

Doručak u El Bull restoranu hotela Residence
foto: Josip Novosel, Flash.hr
Wellness centar hotela Residence
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Jasminka se odmah legla na stol za masažu. U pozadini je svirala opuštajuća orijentalna muzika, a onda je došla maserka koja se bacila na njezinu iskrivljenu kičmu k’o siroče na napolitanke.

Wellness centar hotela Residence
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ja sam ju odlučio pričekati u Chill Roomu. Taman se puštala repriza Bujice na telki. Svatko ima svoj način opuštanja.

Wellness centar hotela Residence
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Kad je izašla van iz prostorije za masažu, izgledala je nekako viša. Kičma joj je bila ravna k’o Maja Šuput prije plastične operacije. Predložih joj da odemo u saunu. Mogli smo birati između turske i finske. Meni je nekako finska draža.

Wellness centar hotela Residence – sauna
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Wellness centar hotela Residence – Dragi Vođa u sauni
Foto: Flash.hr

Dok sam se ja znojio u sauni, Jaca si je ispijala čaj. Njezine tehnike izljevanja kipuće vode u šalicu se ne bi posramila niti kraljica Elizabeta.

Wellness centar hotela Residence – Jasminka Škalić
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Wellness centar hotela Residence – Jasminka Škalić
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Svemu lijepom dođe kraj pa tako i našem wellnessu. Pozdravili smo se s ljubaznim djelatnicama i uputili prema restoranu na zasluženi ručak.

Wellness centar hotela Residence
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Jasminka je imala neki važan sastanak pa nije mogla ostati na ručku, ali to nije značilo da ja nisam mogao uživati u hrani, štoviše, našao sam i zamjenu za mladu umjetnicu. Pitao sam se ”Tko ima viška slobodnog vremena? Tko nema život?” Tad sam se sjetio kolegice Tanje iz Dubrave s kojom sam išao u osnovnu školu. Još uvijek živi u Olimpijskom selu, gdje radi kao uspješni knjigovođa tj. knjigovotikinja da se feministice ne naljute.

Svaki dan u El Bull restoranu imaju u ponudi dnevne menije, nešto kao gableci, samo mrvicu eksluzivnije, po promotivnim cijenama. Mene i Tanju nisu zanimale promotivne cijene, već perverzije s njihovog novog jelovnika.

Tanja je naručila cappucino juhu od karameliziranog celera i domaće raviole s patkom.

El Bull restoran – Cappucino juha od karameliziranog celera
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
El Bull restoran – domaći ravioli s espuma mrkvom, kurkumom i patkom
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ja sam na preporuku kobnobara odabrao ukiseljenu tunu i iako naziv ne zvuči primamljivo, vjerujte mi da je tuna bila sve samo ne kisela. Savršenstvo okusa na tanjuru. Ako bi baš morali birati, onda bi ravioli odnjeli pobjedu. Konobar nam je još nadodao da neka glavna jela možemo naručiti i kao predjelo a u tom slučaju dobijemo pola porcije za pola cijene.

El Bull restoran – ukiseljena tuna – tuna, ananas u papru, confitirana cherry rajčica, mlada salata u ulju od peršina.
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Pili smo Galićevu graševinu, koja je bila pravi eliksir za naša ožednjela grla. Tanja je napomenula kako ima problema sa želucem i kako ne može puno jesti. Nakon juhe i predjela, naručila si je još file lososa s domaćom tjesteninom. Ako toliko jede kad ima problema sa želucem, kakva je inače?

El Bull restoran – file lososa, domaća tjestenina, umak cikla -citrus – maslac
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Za razliku od proždrljive Tanje, ja nisam htio pretjerivati. Naručio sam laganu svinjsku potrbušinu i janjeću potkoljenicu. Zanimljivo je da se oba jela pripremaju prvo u sous-videu. Iako nemam pojima šta to znači, zvuči dobro. Meso se topilo u ustima kao led u frižideru blagajnice Željke. Bio sam u sauni. Moram nadoknaditi izgubljeno.

El Bull restoran – svinjska potrbušina, kukuruzni steak, kisela jabuka, umak med – chilli
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
El Bull restoran – janjeća potkoljenica, kremasti domaći njoki, peršin, crumble
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Nakon tri kile mesa, osjetio sam i ja da imam problema sa želucem. Nekad su mi oči pregladne. Bio sam ja sit već nakon predjela, al’ reč to curi iz Dubrave je kao da inkviziciji kažete da je zemlja okrugla. Kuhar nam se pohvalio kako sami pripremaju paštu, ulje, umake te kako ne koriste gotove kupovne smjese. Predložio nam je da probamo njihov sjajan čokoladni desert, a čak i za taj desert rade sami svoj sladoled. Kupujmo domaće.

El Bull restoran – Čokoladni kolač
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Za kraj mi je samo preostalo da ovjekovječim svoje druženje s Tanjom, kako netko ne bi rekao da sam izmislio priču o knjigovođi iz Dubrave. (Tanja se nije sagnula. Ja sam stvarno visok. Kosa mi narasla ako lažem.)

El Bull restoran – Josip Novosel aka Dragi Vođa aka Gastro Snob i Tanja aka knjigovođa iz Dubrave
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Suma Sumarum na kraju: Hotel Residence u aveniji Dubrava 70 je odlično novo mjesto u gradu za odlazak na jutarnji, popodnevni ili cijelodnevni wellness. Masaže i sauna su samo jedan mali dio njihove bogate ponude koju možete provjeriti na web stranici http://www.hotel-residence.hr

Bilo bi šteta nakon wellnessa ne probati neke od delicija u njihovom El Bull restoranu. Mislim da slike govore tisuću riječi.

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, samoprozvani Dragi Vođa, profesionalni švercer u tramvajima, dopisni član magazina ”I kamatari imaju dušu”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob. https://www.instagram.com/joeflashhr/