Hotel Jadran u Rijeci – Zašto smo vikendom počeli izlaziti u Rijeku

0

Kako sam počeo organizirati jazz i blues svirke, upoznao sam se s američkim gitaristom hrvatskih korijena, Yogijem Lonichem. Čovjek je svirao sa Shakirom, Anastaciom, Chris Cornellom, ali ovaj portal nije nastao kako bih hvalio druge, već da uzdižem samog sebe.

Jedan dan me nazvao i pitao bi li mu ja htio biti manager. Pogledao sam u nebo i upitao Svevišnjeg: ”Bože! Zar si pozvao mene da budem manager jednom od najboljih američkih blues gitarista?” Bog me pogledao i rekao: ”Nisam imao broj telefona managera Lidije Bačić:(”

Skompao sam se u Rijeci s vlasnikom Factori bara i počeo svaki vikend organizirati svirke kod njega, a ovaj petak je došao red na Yogijev nastup. Sjeli smo u auto i krenuli na put. Negdje kod rotora me nazvala frendica Tanja i rekla ”Jeste krenuli?” Odgovorih: ”Jesmo. Upravo smo na rotoru.” Tanja ”Vraćajte se doma. Zapao je snijeg u Gorskom kotaru, zatvoren je promet za kamione, autobuse na kat… otkažite svirku.” Ja ”Otkazali ti transplataciju bubrega. Ne vozimo se u kamionu niti u autobusu na kat. Idemo u Rijeku pa kud puklo da puklo.” Kad smo stigli u Gorski kotar požalio sam što ju nisam poslušao. Vozili smo 40 na sat i bojali se za život.

Zapravo me najviše bilo strah da ne poginemo u Yogijevom autu. Čovjek vozi Škodu. Umro bih od srama da poginem u Škodi. Zamislite blagajnicu Željku kad ujutro otvori crnu kroniku i prasne u smijeh ”Hahaha, živio k’o tajkun, a otišo k’o zadnja sirotinja.” Ja moram otić’ sa stilom. Pad privatne cesne, nesreća u Aston Martinu ili još bolje da mi u stotoj godini otkaže srce u društvu egzotične eskort dame. Rekao sam to Yogiju, a njemu nije bilo jasno što imam protiv Škode.

Stigli smo u Rijeku s malim zakašnjenjem, ali živi i zdravi. Zadnji put smo se vraćali odmah nakon svirke, ali ovaj put smo bili pametniji pa smo rezervirali dvije sobe u hotelu Jadran koji se nalazi uz more, blizu samog centra. Ostavili smo stvari u sobama. Ja sam htio malo prileći u svojoj sobi, ali Yogi je inzistirao da odemo na tonsku probu.

Hotel Jadran – Rijeka
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Svirka je bila ludilo, super ekipa. Yogi je nastupio s riječkim legendama, Henryjem Radanovićem na basu i Tončijem Grabušićem na bubnjevima.

Ne znam koliko je sati bilo kad smo se vratili u hotel, al’ dogovor je pao da se vidimo ujutro na doručku. Ja sam se prvi probudio. Uzeo sam dijetalne palačinke, omlet i lagane kobasice.

Hotel Jadran – Rijeka – dijetalni doručak
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Bio sam toliko pijan od prošle noći pa sam zabrijao da sam Picasso. Ovo su rezultati mog umjetničkog nadahnuća. Zovite me Jole Pablo:)

Josip Novosel aka Dragi Vođa aka Picasso – Jaja na pojilu
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Znam da ćete sad reć’ kako su jaja izgledala kao da su ugledala Željku Markić u mraku, ali šta se vi razumijete u kubizam.

Za to vrijeme je Yogi u svojoj sobi ispucavao selfije za Instagram. Sve te rock zvijezde su egomanijaci. Nemaju oni skromnost kao mi pošteni, radišni ljudi.

Jadran Hotel – Rijeka

A post shared by Yogi Lonich (@yogimusic) on

Imali smo prekrasnu terasu s pogledom na more. Najbolja terapija za mamurluk.

Hotel Jadran – Rijeka
Foto: Yogi Lonich, Flash.hr

Poslije mi se pridružio i Yogi, ali smo bili toliko strgani da smo odlučili odspavati do ručka. Za predjelo smo imali: Krčke šurlice s kvarnerskim škampima. Perverzija okusa. Pašta se topila u ustima kao Lidija Bačić na spomen mog imena.

Krčke šurlice s kvarnerskim škampima
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Za glavno jelo smo odabrali ribu. Hotel Jadran ima svoje ribogojilište, tako da svakog dana imaju svježu ribu u ponudi. Odluka je pala na file brancina u hrusti s blitvom na primorski.

Hotel Jadran – Rijeka
File brancina u hrusti s blitvom na primorski
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Slika govori tisuću riječi. Riba je bila savršena. Ubili smo se. Yogi je nakon ručka shvatio da me mora plaćati više ukoliko ne želi da odem raditi za Elia Piska.

Otišli smo nakon ručka do kupališta koje se nalazi iza hotela. Bilo je ugodnih -40 stupnjeva. Rekao sam Yogiju da me malo slika za fejs.

Hotel Jadran – Rijeka
Zamišljeni pogled najvećeg čučerskog fotografa
Foto: Yogi Lonich, Flash.hr

 

Yogi se počeo žaliti da sam samo ja na fotkama, a on je zvijezda. Morao sam udovoljiti njegovoj taštini. ”Evo ti još jedna fotka i nek’ te voda nosi.”

Hotel Jadran – Rijeka
Yogi Lonich
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Rekao sam mu ”Ugledaj se malo na mene. U rječniku pod skromnost, moja je slika.”

Hotel Jadran – Rijeka
Josip Novosel aka Skromni Vođa
Foto: Yogi Lonich, Flash.hr

Naime, u meni se probudio Dragi Vođa. Odlučio sam zaplivati u ledenome moru. Yogi se brinuo za mene: ”Ako ti srce stane, ne moram ti dati postotak od gaže?”

Poslije je opet negodovao kako nema dovoljno njegovih fotki. Obećao sam mu da će njegova fotka biti zadnja kako ne bih povrijedio njegov blueserski ego.

Hotel Jadran – Rijeka
Yogi Lonich, King of Blues
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ako ste u Rijeci, obavezno vikendom posjetite Factori bar jer imaju odlične svirke, a ako trebate dobar smještaj sa sjajnom klopom, hotel Jadran je savršen izbor. Rijeka je opet postala cool grad za izlaske.

HOTEL JADRAN

Šetalište XIII divizije 46, 51000, Rijeka

http://www.jadran-hoteli.hr/jadran

 

Ps: Ako se pitate jesam li zaplivao u ledenom moru, odgovor ćete naći u ovom videu:

 

Autor: Josip Novosel, poznati Gastro Snob i samoprozvani Dragi Vođa, manager onima koji plate, dopisni član magazina ”Jebala te gitara, uzmi harmoniku”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob. https://www.instagram.com/joeflashhr/

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20