SEIKO Presage – koktel kolekcija ručnih satova

0

Sjetio sam se neki dan kako smo se kao klinci trovali jeftinim vinima: Peristilom, Ribarom, a isto je vrijedilo i za hranu. Jeli smo hrenovke, riblje štapiće i koje kakve pizdarije koje danas ne bih ni pogledao. Jednostavno dođe čovjek u godine kad nešto nauči i počne cijeniti sebe.

Otvorio sam jedan dan blog ”Bogatstvom protiv siromašnih” koji je prerastao u Flash.hr portal i sad stalno putujem, pijem najbolja vina, fine koktele, jedem u vrhunskim restoranima, nosim handmade cipele Strugar… Ima se, može se. Vjerujem u onu ”Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino!” Za mene samo najbolje, a za sve ostalo tu je Diona iz kvarta.

Cipele Strugar
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Kad stalno idete na neke evente, poslovne sastanke, morate malo uložiti u sebe: dobar sako zahtjeva dobru košulju, dobar remen, dobre cipele, a uz takav look nije na odmet niti dobar Ferrari. Možda je to kriza srednjih godina, ali kako još uvijek nemam za Ferrari, intenzivno sam razmišljao o tome da si nabavim neki dobar ručni sat. Fascinira me njihova izrada, mehanizam, dizajn… jednostavno imaju neku priču. Nije to samo predmet koji pokazuje vrijeme. Lijepo je na ruci vidjeti dobar sat. Problem je u tome da kad se meni svidi neki model, onda on košta od 10000 eura pa na više, a ja imam zmiju u novčaniku. Škrta zemlja čuva svoje blago.

O satovima sam zapravo počeo razmišljati nakon što mi je kolega Krešo postao opsjednut  SEIKO satovima. Kupio je jedan, pa drugi, pa treći i onda mi je stalno u inbox slao svoje dlakave ruke kako bi se pohvalio novim retro satom.

Krešo – Seiko 5

Nije mi bila jasna ta njegova opsjednutost Seikom. Ima toliko drugih brandova na tržištu, ali on je baš zapeo za ovaj. Meni je iz djetinjstva u glavi još uvijek onaj glas s okretišta u Dubravi: ”Satovi, satovi, Casio, može pod vodu, ajmoooo, još malo pa nestalo….”

Počeo mi je pričati o tome kako je Seiko zapravo japanski Rolex i kako je njegov san jednog dana imati Grand Seiko. Godinama me uvjeravao kako su to vrhunski satovi po razumnim cijenama i ako se ikad odlučim za nabavu sata, moram kupiti SEIKO. Jednostavno mi je isprao mozak i počeo sam na netu tražiti satove. Nisam toliko zabrijao na retro modele kao on. Gledao sam oglase na netu, ali ne volim kupovati na Ebayu jer nikad ne znate što ćete dobiti, a i nekako volim imati nešto novo što nitko nije nosio i na što ću imati garanciju.

Prolazio sam jedan dan gradom i vidio novi Montre dućan u Ilici 45. Ispalo je da su oni zastupnici SEIKO satova za Hrvatsku. Ušao sam unutra samo malo razgledati što imaju.

Motre store – Ilica 45
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Bila je to najveća pogreška od kad je Lincoln odlučio odvesti ženu u kazalište. Znao sam istog trena da ću odriješiti kesu kad mi je ljubazna prodavačica Matea preporučila da razgledam njihovu novu kolekciju SEIKO Presage satova, inspiriranu koktelima.

Motre store – Ilica 45
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

U glavi mi se vrtila pjesma iz Pokemona ”Moraš skupit sve”. Dva ista sata s drugom bojom remena i okvira i kao da je riječ o sasvim drugom satu. Pomislio sam u sebi: ”Sad znam kako se žene osjećaju kad kupuju torbice i cipele”

Montre store – Ilica 45 – Seiko Presage – cokctail collection
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Taman kad sam pomislio da sam donio odluku, Matea je iz vitrine izvadila novi sat. ”Por ke? Zar ne vidiš da sam neodlučan k’o Božo Petrov? Neću nikad izać’ iz dućana:(”

Montre store – Ilica 45 – Seiko Presage – cocktail collection 
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Sad tek vidim na kakvim je sve mukama Sanader bio. Misli svako, da je političarima lako. Lako je upirati prstom u druge. Odabir pravog sata je muka. Rekao sam Matei kako me prijatelj uvalio u govna jer je opsjednut Seiko satovima. Ona mi je rekla kako ju to ne čudi i ispričala zašto je Seiko toliko poseban. Jedan su od rijetkih proizvođača koji rade sve dijelove u svojoj manufakturi, a također su i jedan od proizvođača s najviše patenata i inovacija u svijetu urarstva (prvi quartz sat, prvi Kinetic mehanizam, prvi Spring Drive mehanizam, solarni GPS itd.)

Lijepa i pametna, ali to mi i dalje ne daje odgovor na pitanje koji sat odabrati. Na kraju sam pogledao Mateu i pitao ju iskreno: ”Da mi ti biraš sat, koj’ bi odabrala?”

Pogledala me ispod oka i rekla: ”Mislim da ti ovaj SEIKO Presage SSA343J1 najbolje stoji”

SEIKO Presage SSA343J1 –
cocktail collection
PR foto

Tko sam ja da proturiječim Matei? Htio sam lijep i kvalitetan sat, a za 4139,00 kn koliko košta ovaj SEIKO, bolji nisam mogao odabrati. Zapravo sam prošao još jeftinije jer do Božića imaju popust 20% za gotovinu tako da me je na kraju koštao 3311,00 kn. Pozdravili smo se, a na kraju me samo zamolila da me fotka ispred dućana da se može hvaliti frendicama na fejsu kako mi je prodala sat.

Josip Novosel aka Dragi Vođa at Montre store – Ilica 45
Foto: Matea, Flash.hr

Kupnju sata sam proslavio u restoranu NOEL, naravno uz odličan koktel i dvije mlade dame (jedna bijele i jedna tamnije puti). Stracciatella party:)

Restoran NOEL
– SEIKO Presage SSA343J1 –
cocktail collection
Foto; Josip Novosel, Flash.hr
Alex aka Fidel, Gastro Snob aka Dragi Vođa i Liv aka Liv
foto: Flash.hr

Ako želite kvalitetan sat koji će izgledati cool na vašoj ruci, a ne želite potrošiti previše, SEIKO je brand za vas.

Montre store

Ilica 45, Zagreb

www.montre.hr

Ps: Pohvalio sam se majci u Čučerju kako sam kupio novi sat, a ona me pogledala i rekla ”Pa dobro jesi li ti normalan? Imamo punu kuću satova! Pogledaj ovaj prekrasni zidni sat s kanarincima, a imaš i bakinu budilicu kod brata u sobi. Pa dobro šta me nisi pitao prije kupovine?”

 

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa, samozatajni ljubitelj ručnih satova, dopisni član magazina ”Jebeš sat koji nema pticu”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20