Ana Profozić – Urednica i Tv voditeljica na karlovačkoj Trend televiziji

0

Poznati ljudi iz cijeloga svijeta dolaze u Zagreb kako bi upoznali mene i dali intervju za Flash.hr portal. Nije mi mogla odoljeti niti Ana Profozić, studentica prava, Tv voditeljica i urednica na karlovačkoj Trend televiziji. Neki dan je uzela pauzu od učenja i sjela na prvi vlak za Zagreb kako bi i s njom napravio intervju. Dočekao sam ju na trgu, a ona se skoro onesvijestila (ne od uzbuđenja što me vidi kao što sam pomislio u prvi mah, nego od vrućine.)

Odveo sam ju na koktel da dođe k’ sebi.

Ana Profozić – 50 A Burger & Champagne Bar
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Vidio sam sjetu u njezinim očima. Imala je pogled kao Mladen Grdović dok pije bevandu. Pomislio sam ”Dolazi iz male sredine. Sigurno ju je uhvatila nostalgija za domom.” Bio sam u zabludi kao kapetan Titanika kad je rekao ”Ma jebo te led! Vozi punom parom dalje!” Naime, bila je toliko uzbuđena zbog intervjua da je zaboravila doručkovati. Nisam joj imao srca postavljati pitanja na prazan želudac pa sam joj naručio hamburger, a i sebi jedan da ne jede u samoći.

 

Ana Profozić – 50 A Burger & Champagne Bar
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Nakon dijetalnog objeda, došao je red da joj postavim par dubokoumnih pitanja.

Tv si voditeljica i urednica na karlovačkoj Trend televiziji. Kako si dobila posao tamo? Jesi učlanjena u mladež HDZ-a ili ti je tata vlasnik Tv postaje u Karlovcu? Mala Mirjana iz ulice već tri godine pokušava dobiti posao na telki. Čak je i zube popravila, ali ju nitko ne zove.

Bili su u potrazi za novom voditeljicom, došla sam na razgovor na kojem sam odmah i simulirala vođenje jedne emisije, zadovoljila sam njihove kriterije i dobila posao. Nažalost, to pitanje mnoge brine, što zbog njihove vlastite rezignacije i nespremnosti trgnuti se iz dobro ustaljene svakodnevnice , što zbog činjenice da mnogi uistinu i dolaze do zaposlenja po osnovi pripadnosti različitim političkim opcijama (surova stvarnost države koja se sporo rješava tekovina partijskog sustava).

Tko ti je do sada bio najzanimljiviji gost u studiju, a tko najdosadniji i kada ćeš više napraviti intervju s Vin Dieselom iz Čučerja (naravno da pri tom mislim na sebe)?

Najzanimljiviji mi je intervju bio s Andrijom Miloševićem, popularnim glumcem iz svima znane tv serije Andrija i Anđelka.  To je bio daleko najhumorističniji intervju.

Najdosadniji intervju ne mogu navesti jer sam se uvijek trudila birati goste koji su mi po nečemu zanimljivi, a čučerjanskog Vin Diesela čuvam za novi projekt.

 

Studentica si prava. Zamisli da te jednog dana zovu Ana Ovrha? Zašto baš pravo i kako usklađuješ televizijske obveze s faksom?

Ta me ugledna profesija oduvijek privlačila, još sam kao djevojčica uzimala mamine zakone i igrala se sutkinje ili odvjetnice. Pravni fakultet nas uči promatrati svijet očima pravnika, ne donositi sudove na osnovi onoga što je samo jedna strana rekla, uvijek sagledati sve okolnosti slučaja i naravno, uči nas memorirati apsurdnu količinu informacija u vrlo kratkom roku. Fakultet mi je prioritet, a sve ostalo može ići isključivo na uštrb slobodnog vremena.

 

Priča se po selu da pričaš 6 stranih jezika. Jel’ to istina ili su tu uračunati hrvatski, srpski i bosanski jezik, što bi značilo da pričaš samo 3 strana jezika (dva više od mene)?

To je izvađeno iz konteksta. Engleski pričam, njemački ne toliko kao engleski,ali dosta dobro, a za talijanski i francuski mogu reći da ih znam dovoljno za sporazumijevanje, ali nedovoljno da bih rekla da ih „pričam“. Vodim se latinskom sentencom „Quot linguas calles, tot homines vales“, odnosno ”Koliko jezika pričaš, toliko vrijediš.” Danas se sve više vrednuje znanje stranih jezika, i globalizacijom raste potreba za time. Svakako namjeravam i dalje usavršavati znanje stranih jezika, a posebice se tome posvetiti po završetku fakulteta.

 

Voliš putovanja. U koliko si zemalja bila i zašto baš silno želiš posjetiti Bugarsku? Zgodne cure uvijek idu u Dubai.

Posjetila sam sve veće europske zemlje, a neke i više puta. Bila je to šala da mi je Bugarska trenutno prioritet, a voljela bih uskoro posjetiti New York (nije ni Dubai loš , dobra ideja haha).

 

Vuco bi za curu poput tebe rekao ”Tražena si roba u gradu”. Koji uleti pale kod tebe, a koji te odbijaju? Dal’ ti se javljaju manijaci na Facebooku i dal’ ih dodaješ za prijatelje k’o što si mene dodala?

Dečko samo treba biti pristojan, normalan, spontan i odmjeren, nikakvi tzv.uleti.  Naravno, na Facebooku ima uistinu svega, može se pronaći široki spektar uleta, od onih smiješnih i simpatičnih do pomalo uznemiravajućih haha. Nemoj obmanjivati ljude, ti si mene dodao, a ja sam tebe prihvatila i to isključivo zato što sam bila u zabludi da je to neki tajni profil Vin Diesela hahah.

 

Rekla si mi da ti je novinarski idol Aco Stanković, na što sam te ja pogledao s gnušanjem. Opraštam ti jedino ako se pališ na ćelave muškarce, al Pobogu – Zašto Aco? Por KEEEEE? Jedini novinar kojem bi se trebala diviti osim mene, sam ja.

Sviđa mi se njegova emisija Nedjeljom u 2, gosti su zanimljivi, povezani s aktualnim događajima te različitog idejnog spektra. Ipak, ako bih već govorila o novinarskom idolu onda bi to bio Goran Milić kojeg smo imali priliku pobliže upoznati kroz jedan kongres na Pravnom fakultetu gdje je bio jedan od predavača, a koji me oduševio karizmom, duhovitošću, životinim postignućima (a i lagala bih kada bih rekla da me nije ugodno iznenadilo kada je rekao da je završio pravo), i naravno, nikako ne smijem izostaviti legendarnog Zorana Šprajca!

 

Pišeš pjesme. Romantična si duša očito. Što misliš o stihovima pjesme Kim Kardashian i dal’ se doživljavaš kao karlovačka Kim Kardashian ili te samo ja tako doživljavam?

Samo me ti tako doživljavaš, ja pak osim crne kose i ponekog modnog outfita, ne vidim nikakvu sličnosti (niti fizičku, a pogotovo ne svjetonazorsku). Pjesme poput Kim Kardashian su zabava za masu i dobar način zarade. Nećemo se zavaravati da je to umjetnost, ali lako ulaze u uho i dobre su za opustiti se i zabaviti s društvom.

 

Velika si obožavateljica serije ”Mućke” i Delboya Trottera. Kad sam to saznao, skoro sam ti oprostio aferu Stanković. Delboy mi je idol. Objasni ljudima zašto su Mućke najbolja serija na svijetu.

Volim istančani britanski humor. U Mućkama su na groteskni, sarkastičan i ironičan način uprizorili dovitljive pokušaje dvojice braće da se domognu bogatsva (podrazumijeva se, na što jednostavniji i brži način). Nije li vam to poznato odnekud?

 

Radila si intervjue s brojnim poznatim osobama, ali sad si u situaciji kad ti moraš nekom dati intervju. Osjećaš li tremu i uzbuđenje što si počašćena da daješ intervju za Flash.hr i misliš li da je to do sada vrhunac tvoje karijere? Slaži ako treba.

Naravno, potpuno je drugačiji osjećaj i tremu ne mogu poreći (iako imam osjećaj da sam u početku više ja tebe ispitivala nego ti mene haha), a da je vrhunac, to svakako haha.

 

Slobodno navedi par razloga zašto me slijediš na Instagramu i zašto bi to trebali učiniti svi koji te znaju i čitaju ovaj spektakularan intervju.

Evo, ovom prilikom pozivam sve koje zanima život hrvatskog Delboya da slijedite Josipa na Instagramu jer je profil (na kojem već ima 30 tisuća followersa) prepun zanimljivih fotografija iz njegove nimalo svakidašnje svakodnevnice.

 

Gdje si bila 91.?

Rođena sam 95. tako da sam poprilično sigurna da tada još, kako bi se u Karlovcu reklo, nisam bila niti u planu haha.

 

Ako sam nešto zaboravio pitati, reci sada ili zauvijek šuti.

Šutim.

Za kraj sam zamolio vlasnicu 50 A Burger and Champagne bara da upali ventilator kako bih dobio efekt vjetra u kosi za našu posljednju fotku.

 

Adena Lucia K-lavin – 50 A Burger & Champagne Bar
foto: Ivana Ajtić, Flash.hr
Adena Lucia K-Lavin, Ana Profazić i Josip Novosel aka Gastro Snob – 50 A Burger & Champagne Bar
Foto: Ivana Ajtić, Flash.hr

Promatrali su ovaj eksluzivni photo session i gosti na terasi i vidjelo se u njihovim očima da su bili zahvalni što mogu prisustvovati ovako značajnom medijskom trenutku. U jednom trenu nam je prišla jedna Amerikanka i zamolila ako možemo dati fotić njezinoj sestri Carmen Avili, koja je profesionalni Hollywoddski fotograf. Radila je na filmu Pasija i brojnim drugim poznatim filmovima. Kosa mi narasla ako lažem. Žena ima oko i odmah je u meni i Ani prepoznala filmski potencijal. Kiša je taman počela padati, a ona je htjela napraviti remake scene iz Titanica. Ja sam bio čučerski Di Caprio, a Ana karlovačka Kate Winslet.

Josip Novosel aka čučerski Di Caprio i Ana Profozić aka karlovačka Kate Winslet
Foto: Carmen Avila, Flash.hr

Bio je to romantični kraj intervjua. Ne bi ja bio čučerski Di Caprio niti čučerski Vin Diesel da ovu mladu damu nisam otpratio na vlak. Mogu vam priznati da je stvarno ostavila jako dobar dojam na mene i sad intezivno razmišljam kako da ju ukradem Trend televiziji:)

Ana Profozić aka karlovačka Kim Kardashian
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Karlovačka Kim Kardashian je otišla putem grada s četiri rijeke, a meni je samo preostalo da si pustim novi hit Lane Jurčević:

Autor: Josip Novosel aka čučerski Vin Diesel aka čučerski Di Caprio, veliki štovatelj lika i dijela Kim Kardashian, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20