Zašto ne postoji lista srama onih koji ne izlaze na izbore?

0

Svako malo se objavi neka lista srama poduzetnika koji ne isplaćuju plaće i onda se stoka sitnog zuba drvljem i kamenjem obrušuje na njih preko interneta jer su svi hrabri iz svojih fotelja.

Nitko ne vidi da je na tim listama hrpa samozaposlenih koji sami sebi nisu isplatili plaću (možda zato što su im neki veliki dužni, a država im ne dopušta da se od njih naplate). Da je redovito isplaćivanje plaća mjerilo uspješnosti kompanije, onda bi Agrokor bio mega uspješan, ali nije. Dužni su preko 40 milijardi kuna. Sve što su isplaćivali, isplaćivalli su putem zaduživanja. Isto vrijedi i za hrvatsku Vladu. Zadužuju nas da bi sebi i uhljebima isplatili plaće. Možda bi trebala postojati lista srama onih koji isplaćuju plaće s novcem kojeg nemaju?

Naravno da postoje i oni koji radnicima ne isplaćuju plaće, a istovremeno voze skupe Mercedese i časte se po najboljim restoranima, ali generalno gledajući svi ovi poslodavci, veliki kvazi poduzetnici koji ne plaćaju porez niti svoje dobavljače, nisu negativci u cijeloj ovoj priči.

Pravi negativce smo mogli vidjeti sada na lokalnim izborima. Taj narod kojeg se izrabljuje, glasa za lopove i tajkune i to bez ikakve prisile, a još su gori oni koji uopće ne izađu na izbore.

Sljedeći put kad pljujete po tajkunima i političarima, možda bi bilo bolje da pljunete sebi u lice, svojoj ženi, svome mužu, djedu, baki, djetetu, ocu, majci… Vi ste ti koji im omogučavate da vas pljačkaju. Ne pobjeđuju oni zato što uhljebi i seljačine glasaju za njih na izborima, nego zato što oni koji bi mogli promijeniti nešto, ne izlaze na izbore.

Možda bi trebala postojati lista srama onih koji ne izlaze na izbore?

 

 

Autor: Josip Novosel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20