AFERA: HDZ našim novcima plaća mirovine lažnim invalidima HVO-a u BIH i to sve po zakonu!

0

Nedavno smo svi svjedočili kako se kupuju glasovi u Hrvatskoj. Prvo je Saucha digao ruku za HDZ, a onda je iznenada odbačena prijava protiv njega, zatim je Glasnović uvjetovao svoju podršku HDZ-u isplatom mirovina iz našeg proračuna borcima HVO-a. Iako će nas taj dogovor Plenkovića i Glasnovića možda koštati i preko milijardu kuna, kaznena prijava stranke Slobodna Hrvatska protiv potpisnika tog sporazuma i očite kupovine glasa je odbačena.

Godinama se pričalo kako na svake izbore u Hrvatsku dolaze autobusi birača iz Srbije i BIH, kako bi podržali SDSS i HDZ koji su dugogodišnji koalicijski partneri, a neki dan smo kočano vidjeli i dokaz za to na RTL televiziji kada se srpski glasači nisu htjeli vratiti u Srbiju dok im se ne isplati novac za glasanje (500 kn za svaki glas). Osim što je ovdje riječ o kupovoni glasova, namještanju izbora, radu na crno  i ljudima koji imaju lažno prebivalište u RH, zbog čega je Slobodna Hrvatska opet podignula optužnicu protiv SDSS-a, nitko od nadlženih institucija još nije reagirao i poznavajući naše pravosuđe, sve će se gurnuti pod tepih.

Reagirala je i saborska zastupnica MOSTA, Ivana Lesandrić na svom Facebooku gdje je postavila pitanje:

[ TKO JE NA KRAJU PLATIO AUTOBUSE GLASOVA ]
– da nismo slučajno opet mi?!

“Čijim su se parama i di plaćali autobusi glasova?”

Ako se poduzetnika ili obrtnika za svaku novčanu transakciju oporezuje, ili ne daj Bože rad na crno kažnjava, zašto se onda ovu javno priznatu novćanu naknadu “na ruke” za glas ne vrati u državni proračun?

Ako već imamo javno priznanje aktera ovih događanja kako je sve do sada štimalo i bilo uredno organizirano, onda je dužnost institucija da pročešlja sva financijska izvjesća stranaka i pronađe nepravilnosti iz kojih su sredstva isplaćivana, jer novac je od nekuda morao doći, s Marsa sigurno nije pao!?………

Javili su se brojni građani koji su dali podršku Ivani i osudili ovakvo očito namještanje izbora, ali javio se i jedan ”gospodin” iz Hercegovine, Miroslav, koji je na sam spomen autobusa i plaćenih glasača komentirao – Mozda si to rekla, ali nisi mislila mislila si na ljude koji glasaju za Hdz meni netreba niki nista placat za glas nit cjeloj hercegovini jer ona bez obzira na sve glasa za Hdz, a to da se placaju glasovi lazete i govorite neistine budite sigurni jer govorim ono sto znam provjereno 100 posto.

Nažalost, tako razmišlja 90% ljudi iz dijaspore koji nam kroje sudbinu iako ne žive ovdje i ne plaćaju porez u Hrvatskoj. Da stvar bude još gora, Miroslav se požalio kako mu je Hrvatska dužna 11 godina novac kao 100% ratnom invalidu HVO-a.

 

Tada ga je gospodin Martin upitao:  Čekaj, imate 100%-ni invaliditet i nesposobni ste za rad, a radite kao izbacivac u noćnom klubu? Kako mozete raditi fizicki posao ako ste 100% nesposobni za rad?!?!

Na to je Miroslav bahato odgovorio – Pa naravno da ce te da platite zasluzeno mislim nezgodno je zivjet od 7000 kuna mirovine mora se raditi…🙂

Mario mu je odgovorio: Jos se rugaš?, a Miroslav je na to rekao: ne rugam se tesko je sa 7000 kuna zivjeti toliko mi treba za odrzavanje automobila mjesecno Mario.

Postoje tisuće takvih lažnih invalida kao što je Miroslav, kojima Hrvatska isplaćuje novac, samo zato što je HDZ-u bila potrebna većina u Saboru. Mi kao budući umirovljenici nećemo imati dostatne mirovine za život jer se naš novac troši na ovakve parazite. Sada sigurno razmišljate kako treba podići prijavu protiv Vlade, ali vjerujte mi da su se oni već osigurali jer su sigurno izglasali zakone prema kojima lažni invalidi druge države mogu primati mirovine od poreznih obveznika RH. Jedino kako ih se može spriječiti je da se na lokalnim, ali i skorašnjim parlamentarnim izborima koji bi mogli biti već ovoga ljeta, svi udružimo i glasamo za treću opciju koja nema veze s HDZ-om i SDP-om.

Dijaspora ima pravo glasa samo kako bi se HDZ održavao na životu, a isto vrijedi i za manjince koji u Saboru služe samo kako bi prodavali svoje glasove. Kada ste vidjeli nekog zastupnika Hrvatske manjine u Britanskom parlamentu u Njemačkoj u Francukoj…., a kod nas imamo 8 manjinskih zastupnika. Zadaća je svih zastupnika da rade u interesu svih građana ove zemlje, pa tako i manjinaca. Potreban nam je novi izborni zakon u kojem bi pravo glasa mogli imati samo hrvatski državljani koji plaćaju porez u RH, a manjinci poput Pupovčevog SDSS-a i ostalih, ne bi smjeli odlučivati o sastavljanju Vlade niti bi se smjeli birati zastupnici manjina za Hrvatski Sabor. Osim što bi to bila značajna ušteda za hrvatski proračun, smanjila bi se i mogućnost namještanja izbora i stalo bi se više na kraj kupoprodaji glasova.

 

Podržite rad našeg portala i borbu protiv korumpirane vlasti, lajkom na našu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/Flash.hr.newsportal/?ref=br_rs

 

Autor: Josip Novosel