Zagrebački brand STRUGAR među 500 najboljih proizvođača cipela na svijetu

0

Ja nisam nikada nosio cipele jer imam hobitsko stopalo. Stalno sam bio u tenisicama pa čak i kad sam nosio sako i odijelo. Svi su to pripisali mom odrastanju u Dubravi, ali ja sam jedni znao da imam sindrom Gospodara prstenova. Kako sam došao u zrelije godine kada stalno idem po poslovnim sastancima, a zalome se i svadbe pa čak i neki sprovod, potreba za nošenjem cipela je svakim danom bila sve veća i veća.

Prošle godine sam iz zdravstvenih razloga (Zapravo je to bio čisti Snobizam, ali ovako ljepše zvuči), naručio prvi put u životu handmade cipele. Zaletio sam se do Strugara u Ilicu 33. Izmjerili su mi stopala i za nekih 45 dana stigle su mi nove cipele. Još od davne 1967. godine, proizvode vrhunske kožne cipele koje prodaju po cijelome svijetu, a njihovi klijenti su brojni sportaši, političari, poslovnjaci, ali i utjecjani ljudi poput mene.

Strugar cipele Foto: Strugar Facebook
Strugar cipele
Foto: Strugar Facebook

U međuvremenu sam se navukao na Strugarove cipele k’o Mladen Grdović na alkohol. Upravo čekam da mi stigne četvrti par. Kako sam nedavno fotkao Zagreb u jednom projektu za Canon, Strugar me zamolio da se zaletim jedan dan s njim do Gornjeg grada i da pofotkam njegovu novu proljetnu kolekciju cipela. Proljetna kolekcija donosi modele cipela napravljene od prirodne boje kože koja je skroz bijela, a zatim ju u salonu Strugar ručno farbaju i patiniraju. U ponudi se ističu cipele žute, plave i crvene cognac boje, a za ljubitelje malo klasičnijeg stila tu su modeli tasle loafer i wholecut u raznim nijansama amaretto boje te dodatnog sjaja.

Cipele Strugar - Cambridge i Brighten Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cipele Strugar – Cambridge i Brighten
Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr
Cipele Strugar Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cipele Strugar
Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Strugaru su se fotke toliko svidjele da ih je uvrstio u svoj novi katalog cipela, a da cijela priča bude još bolja, pobrinuo se portal THE WORLD OF SHOES (okuplja sve najbolje svjetske brendove cipela), koji je brend Strugar nedavno uvrstio na popis 500 najboljih cipela na svijetu. 

Cipele Strugar Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cipele Strugar
Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr
Cipele Strugar Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cipele Strugar
Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Strugar će ove godine proslaviti 50. godišnjicu postojanja, a povodom te velike obljetnice u travnju priprema Trunk Show u Beču – četverodnevni pop up store u samom srcu austrijske metropole.

Cipele Strugar -Chelsea Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cipele Strugar -Chelsea
Foto: @DearLeaderJoe – Dragi Vođa, Flash.hr

Strugar ima svoje poslovnice u Zagrebu i Beogradu, a ovo su njihove adrese:

STRUGAR

Zagreb, Ilica 33

tel: 01 483 3344

email: strugar@net.hr

https://www.facebook.com/Cipele-Strugar-214665525568565/

Beograd, ulica Cara Lazara 10

tel: 060 4 22 11 87

email: strugar.beograd@gmail.com

https://www.facebook.com/strugar.beograd/info/

 

PS: Sve fotke za novu proljetnu kolekciju Strugar cipela sam fotkao sa CANON EOS M5 fotoaparatom i objektivom Canon EF  24 -105 mm

 

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa, samozatajni oskvrnjivač obiteljskih grobnica, ljubitelj kožnih cipela i vjetra u kosi, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob. https://instagram.com/joeflashhr/?hl=hr