Cheese bar – svježe stonske kamenice i nove proljetne plate

0
Cheese bar - sviježe stonske kamenice foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cheese bar – svježe stonske kamenice
foto: Josip Novosel, Flash.hr

Neki dan sam se našao s kolegicom Tajanom na Hipodromu. Išli smo zajedno u osnovnu školu i na faks, ali se nismo vidjeli dobrih 0sam godina. Kada sam saznao da je vlasnica dva konja, pomislio sam: ”Dostojna je da se nađe sa mnom.” Radio sam neki projekt za Canon pa sam joj predložio da fotkam nju i konje, a kad sam već bio tamo, naravno da se u meni probudio Vladimir Putin. Zajaho sam konja i jurnuo stazom. Osjećao sam kako mi vjetar prolazi kroz kosu. Kakav Vin Diesel, kakvi ”Brzi i žestoki”? Ovo je bio prizor za pamćenje.

Obećao sam da ću joj se odužiti pa sam ju ovu subotu izveo u Cheese bar. Bio je lijep sunčan dan, a oni su baš prezentirali nove proljetne plate i svježe stonske kamenice.

Dok su se špiceri gurali na Cvjetnom trgu kako bi uhvatili mjesto za dvosatno ispijanje kave, mi smo uživali u probranim hrvatskim delicijama. Započeli smo pjenušcem Šember brut i Šember Rose, a nastavili muškatom žutim Ritoša i Geržinićevim muškatom koji su sjeli uz kamenice kao budali šamar. Osjetio se miris mora, ali ne onaj miris mora u nekom radničkom odmaralištu u Bakru ili miris mora koji blagajnica Željka osjeti kad ode s obitelji na Vir. Bio je to onaj miris koji osjetim kad me nazove Lidija Bačić, a ja joj kažem ”Heliodrom na jahti je pun. Ne možeš sada sletjeti. Kruži malo u zraku.”

Krenula je rasprava tko se čime bavi u životu, a ja sam se skromno pohvalio kako sam poznati Gastro Snob, vlasnik portala Flash.hr i utjecajni lifestyle blogger koji putuje po svijetu.

Tajana je s divljenjem upijala svaku moju riječ i bez daha slušala moje avanture iz Čučerja i Ogulina. Napomenuo sam da se uskoro spremam na egzotično putovanje u Garešnicu. Kako ne bi ispalo da samo pričam o sebi, upitao sam ju ”A što ima kod tebe? Čime se baviš u životu?”

Ispalo je da je u IT sektoru, ima firmu za izradu web stranica, također putuje po cijelome svijetu. Bila je na Ibizi, u Las Vegasu, Bankoku, ali nije to ni približno uzbudljivo kao moji odlasci na obiteljska druženja u Čučerje.

Predložila je da udružimo snage i bacimo se zajedno u neke projekte. Ja sam odmah rekao da bih mogao otkazati neke svoje obaveze u Čučerju i uputiti se s njom put Las Vegasa ili Ibize.

Nije mi novac na prvom mjestu. Znam da ću izgubiti, ali ako joj mogu kako pomoći, vrlo rado ću se žrtvovati.

cb4
Cheese bar – Tajana Mrazović Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ubrzo je na stol stigla miješana proljetna plata – krema od hrena i cikle + klice od cikle, krema s tartufom, namaz od bučinog ulja, sira i bučinih koštica, sir, vrhnje i mladi luk s klicama od češnjaka te domaći pršut, kuhan 12 sati na pari.

Bila je to rapsodija okusa. Tajana je glumila damu i koristila vilicu, ali ja sam joj odmah dao do znanja da se opusti i da slobodno koristi čučersku metodu degustiranja hrane koja se bazira na stoljetnoj tradiciji upotrebe prstiju.

U jednom trenutku me upitala ”Jesi ti na kraju završio faks?” Pripisao sam tu nesmotrenost njezinoj nekontroliranoj konzumaciji alkohola. Naime, ispijala je već treću čašu muškata, a tek smo sjeli za stol.

Jesam li  ja završio faks? Jel’ se Gospa ukazala u Međugorju? Kakvo je to pitanje? Naravno da sam završio faks (Financije, magistar struke, za prijatelje, gospodin Magistar).

Složili smo se oboje da nas faks baš i nije nečemu naučio i da smo sve naučili kroz rad i metodu pokušaja i pogrešaka. Meni je i dan danas najveća škola bila činjenica da sam pogledao sve epizode Mućki. Delboy je za mene mentor No1:)

Ispalo je da je Tajana poput mene velika ljubiteljica vina i dobrog zalogaja tako da smo baš uživali u kamenicama i novoj proljetnoj plati.

Inače je Cheese bar poznat kao mjesto na kojem možete isprobavati samo vrhunske hrvatske proizvode, što se ne odnosi samo na klopu, nego i na alkoholne napitke. Samo je sto posto domaće dovoljno dobro da bude na njihovom meniju. Idealno je to mjesto za noćni izlazak s prijateljima ili poslovnim partnerima, ali i za subotnje pokazivanje u gradu. Atmosfera je ugodna i opuštena, osoblje je ljubazno i educirano, a ponuda hrane i vina stvarno vrhunska.

Lijepo je sjediti na osunčanoj terasi s pogledom na skromne djelatnike Kaptola i uživati u domaćim delicijama.

 

Cheese bar Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cheese bar
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
cb7i82
Cheese bar – proljetna plata Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Završiti ovakvo druženje bez deserta bilo bi svetogrđe. Iako je Tajana napomenula da je na dijeti, na kraju je ipak popustila pa smo podijelili jedan sjajan kolač od jagoda. Slika govori tisuću riječi.

Cheese bar - kolač od jagoda Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Cheese bar – kolač od jagoda
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Nama je bilo super, a vi ako se ovih dana nađete u gradu, obavezno navratite do Cheese bara. Nećete požaliti.

Cheese bar

A. Cesarca 2, Zagreb

Tel: 091 888 8628

https://www.facebook.com/Cheese-Bar-299539516838795/?fref=ts

PS: Za one koji misle da ne radim ništa u životu i kako je lako jesti po najekskluzivnijim mjestima, evo par fotki da se uvjere kako je to kruh od sedam kora.

Josip Novosel aka Gastro Snob, Foto: Tajana Mrazović, Flash.hr
Josip Novosel aka Gastro Snob,
Foto: Tajana Mrazović, Flash.hr
Josip Novosel aka Gastro Snob, Foto: Tajana Mrazović, Flash.hr
Josip Novosel aka Gastro Snob,
Foto: Tajana Mrazović, Flash.hr

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, ljubitelj sireva Zdenka, Buco, Podravec, veliki poznavatelj vina iz kućne radinosti, tiha patnja Kim Kardashian, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.