Jačanje japansko-hrvatskih odnosa otvorenjem Počasnog konzulata Japana u Splitu

0

 

 

  1. Vlada Japana je 1. studenoga 2016. godine imenovala g. Ivana Vodopivca1 počasnim konzulom Japana u Splitu, a Počasni konzulat Japana u Splitu2 službeno je otvoren 16. studenoga 2016.

 

1  G. Ivan Vodopivec je glavni izvršni direktor tvrtke Iva Shipping d.o.o. koja se bavi posredništvom pri zapošljavanju vrhunskih pomoraca, a koja od 2003. djeluje kao agent za japansku brodarsku tvrtku NYK Shipmanagement. Osim toga, sa Sveučilištem u Splitu aktivno surađuje na obučavanju vrhunskih pomoraca, te kroz pomorstvo radi na jačanju veza između Japana i Hrvatske.

2 Split i okolicu godišnje posjeti oko 80.000 japanskih turista, a zadaća počasnog konzulata je pružanje primarne konzularne pomoći u slučajevima nesreća, incidenata i sl. Zadaća konzulata je i širenje japanske kulture u tom području, kao i odnosi s javnošću i dr.

 

  1. Kako bi se obilježilo otvorenje Počasnog konzulata Japana u Splitu, u srijedu        25. siječnja u 18:00 sati u Hotelu Park u Splitu, održat će se domjenak.

(lokacija: Hatzeov perivoj 3, 21000 Split)

 

  1. Sljedeći dan, u četvrtak 26. siječnja u 9:00 sati na zgradu konzulata svečano će se postaviti i službena ploča Počasnog konzulata Japana.

(lokacija: Marasovićeva 67, 21000 Split)