Split u srcu sezone – gdje parkirati?

0

Neovisno o tome jeste li iz Splita ili ga samo posjećujete, sigurno znate kako je u sezonskim mjestima tijekom ljeta gotovo nemoguće naći parking. Koliko god Vi bili spremni platiti, mjesta jednostavno nema. Različite su lokacije po kojima se vrtite gubeći sate po velikoj vrućini, daleko od mjesta do kojeg stvarno trebate stići. 

Pokušate na javne površine, zauzeto, pokušate na ulicama, stanari su već ugrabili mjesto. 

Često ove situacije mogu biti obeshrabrujuće i demotiviraju ljude koji onda niti ne žele posjetiti neko mjesto ako toliko vremena i energije trebaju uložiti na nešto jednostavno kao pronalazak parkinga. 

Koje je onda rješenje? Mi smo našli parking koji će Vas zasigurno osvojiti svojim položajem, ali i cijenom. 

Parking u srcu Splita

Zvuči malo predobro da bi bilo istinito, zar ne? Međutim, ova web stranica nudi sve ono o čemu inače ljeti možemo samo sanjati. Pored toga da uopće nađete mjesto za parkirati, važna je i cijena. Ako ćete tijekom boravka u Splitu potrošiti jednako na parking kao i na ostale troškove, vjerojatno Vam se to neće svidjeti.

Cijene koje se nude iznose 10 kuna po satu, što je zapravo jeftinije od ispijanja jedne kave na rivi. Ako se planirate zadržati više dana, prvi dan košta 180 kuna a svaki sljedeći 120 kuna. Poprilično dobra vrijednost za novac, s obzirom kako ćete u centru teško naći ovakvu prosječnu cijenu.

Gdje se nalazi parking?

Lokacija parking garaže nalazi se na samo 10 minuta hoda od povijesne jezgre Splita, što će po ljetnim vrućinama biti spas za mnoge. Plus je što na putu nazad iz grada možete svratiti i na plažu u blizini! Ako neki nisu baš toliko zagrijani niti za tu kratku šetnju, u blizini se nalazi i stanica za gradski bus što će biti od pomoći. 

Često proživljen scenarij jest kada na visokim ljetnim temperaturama auto ostavite vani na suncu te nakon nekoliko sati ponovno sjednete u njega. Ovo je još jedna loša strana vrelih dana, ali zato garaža pomaže. Parking u garaži je jedna od sigurnih opcija, s obzirom kako su tu postavljene i nadzorne kamere. 

Činjenica je kako je prostor problem u Splitu. Nedostaje ga na plaži, gdje se ljudi guraju kako bi spustili ručnik, ali i u gradu, u restoranu, na parkingu. Još su više zabrinuti oni koji imaju vozila većeg volumena. Ipak, ovakve parking garaže imaju osigurana mjesta i prostor i za takve. 

Još jedan plus same usluge je način na koji možete stupiti u kontakt s njima. Dostupni su onako kako najviše komuniciramo danas – preko WhatsAppa. Uz to, parking možete unaprijed rezervirati, kako biste bili sigurni da će Vas čekati mjesto u hladu, koliko god vremena trebalo. 

Zaključak

Ako ste samo jednom otputovali negdje u srcu sezone sa osobnim vozilom, mogli ste primijetiti kolike to muke zadaje. Čak i ako Vaš smještajni objekt osigurava parking mjesto, htjet ćete otići do plaže, ili do centra grada, ili do restorana za koji ste čuli odlične stvari. 

Nije poanta putovanja niti obavljanja obveza u gradu da pola vremena tražite parking, ili da na njega potrošite više od prosjeka. 

Zato su tu usluge poput ove – parking garaže u kojima unaprijed možete rezervirati mjesto i uštediti vrijeme, ali i živce. Kada su Vaše stvari i vozilo na zbrinutom mjestu, i znate da će Vas tamo čekati kad god se Vi vratili, brige se polove.