Dessert House – novo mjesto za šećerne ovisnike u Zagrebu

0

Milanovićeva žena je poručila sirotinji da režu kruh na tanje šnite, a Marija Antoaneta neka jedu kolače. Meni je Marijina poslanica puno draža. Život bez kolača je kao Grdović bez bevande.

Neki dan nam je kolega Marijo slavio rođendan. Bilo je na rođendanu svega, osim sendviča, grickalica i kolača. Mogli smo mu mi kupiti neku tortu, ali se nismo sjetili, tj. računali smo da će se on kao slavljenik pobrinuti za sve (pobrinuo se za alkohol jer mu je sve ostalo bilo sporedno). Meni je kao Gastro Snobu ipak falila torta.

Danas me nazvao kolega Neven i rekao da moram doći u slastičarnicu njegovog bratića u Savskoj jer imaju odlične kolače i torte. Ne znam je li me prisluškivao dok sam razmišljao, ali odmah sam se složio da je to odlična ideja. Pozvali smo još Petru i Vedrana da nam se pridruže jer dva tipa u srednjim godinama u slastičarnici izgledaju previše gay.

Desert House
Desert House

Nismo se štedjeli. Smjestili smo se u stvarno lijepo uređenom ambijentu i odmah naručili tortu Čoko-malina, Pistacio, House Cake, tortu od limuna i badema, spektakl tortu, pitu od jabuke, kremšnitu…, sram me dalje nabrajati.

Dessert House Petra Aničić - kraljica papirnate ambalaže, direktorica Adria Calix firme Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Dessert House
Petra Aničić – kraljica papirnate ambalaže, direktorica Adria Calix firme
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Slastičarnica Dessert House Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Slastičarnica Dessert House
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Dessert House slastičarnica Gastro Snob, Neven, Petra i Vedran Foto: Flash.hr
Dessert House slastičarnica
Gastro Snob, Neven, Petra i Vedran
Foto: Flash.hr
Dessert House dr. Neven Baršić Ana-Marija: trudio sam se napraviti dobru fotku tvog momka, ali nisam ni ja David Coperfield foto: Josip Novosel, Flash.hr
Dessert House
dr. Neven Baršić
Ana-Marija: trudio sam se napraviti dobru fotku tvog momka, ali nisam ni ja David Coperfield
foto: Josip Novosel, Flash.hr

Odlični su bili kolači. Nema margarina u njima. Pravi maslac. Nekako smo se svi složili da je najbolji bio House Cake, koji je zapravo Ferrero kolač bez glutena s pravom Nutellom. Doslovce smo se potukli za njega.

Neven je bio uzbuđen k’o moj susjed Štef pred kolinje. ”Jesam ti rekao da su dobri kolači!”

U tom trenutku je uzeo moj kolač da ga proba. Kad curi uzimaš iz tanjura ili cura tebi, onda je to ok, ali ovo je bilo previše. Ja sam ga pogledao mrko kao Željka Markić i rekao: ”Nije ti ovo planina Brokeback. Ostavi se mojih kolača nesretniče.”

Svi niski ljudi su proždrljivi, a nižeg od Nevena nema. Već godinama širi laži kako sam ja niži od njega i kako on nije najniži u našem društvu.

Evo slike koja dokazuje suprotno i na kojoj se jasno vidi da sam viši za glavu, ako ne i više od dr. Hobita.

Dessert House Josip Novosel aka Gastro Snob i dr. Neven Baršić Foto: Flash.hr
Dessert House
Josip Novosel aka Gastro Snob i dr. Neven Baršić
Foto: Flash.hr

Super je što u ovoj slastičarnici poslužuju pravi čaj u rinfuzi. Ja sam godinama prodavao čajeve tako da znam što valja. Mrzim ono govno iz filter vrećice. Iznenadio sam se kad sam vidio da imaju pravi Pai mu tan bijeli čaj, zeleni, Rooibos… Ako niste za kavu, sok ili čaj, možete si naručiti neko vino pa čak i Dom Perignon. Prostor je odličan za proslavu rođendana i sl.

Zanimljivo je da imaju i domaće štrukle, a poznati su i po odličnom Tiramisuu kojeg pripremaju na zanimljiv način.


Imaju kolač od majoneze, tj. kolač od badema i čokolade u čijem se tijestu nalazi i majoneza. Žak Houdek bi ovaj sigurno odobrio.

Da je moja ruka kratka, ali nadasve široka, dokazao sam i ovaj put jer sam ponio dva kolača za blagajnicu Željku i njezinu kolegicu (također blagajnicu) Renatu.

Dessert House kolači za blagajnice Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Dessert House kolači za blagajnice
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ako volite torte i kolače, slavite rođendan, ženite se, rastajete, odlazite u prijevremenu mirovinu i sl., Dessert house je pravo mjesto za vas. Navratite u Savsku 95 i provjerite što sve imaju u ponudi.

Dessert House Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Dessert House
Foto: Josip Novosel, Flash.hr


DESSERT HOUSE

Savska 95, Zagreb

mob: 099 852 5720

web: http://desserthouse.eu

mail: info@desserthouse.eu

facebook:  https://www.facebook.com/desserthouse.eu/

 

PS: Sjećate se kako sam odvojio dvije kriške torte za Željku i Renatu? E pa, jednu sam pojeo za doručak jer nisam mogao izdržati od gladi. Nadam se da blagajnice neće nikad saznati. Željka je bila presretna što sam je se sjetio. Imala je izraz lica kao Josip Katalenić kad mu je policija zakucala na vrata. Napomenuo sam joj da je to Pistacio torta i da obavezno ostavi par zalogaja za Renatu kad dođe u popodnevnu smjenu.

Blagajnica Željka i Pistacio torta iz slastičarnice Dessert House Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Blagajnica Željka i Pistacio torta iz slastičarnice Dessert House
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

 

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, ljubitelj kolača bez salmonele, dopisni član magazina ”Mrzim niske ljude”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.