IMAGINE CROATIA 2016.

0

IMAGINE CROATIA je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinaci) i grupe do najviše 8 glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima. Nacionalno i Međunarodno finale održavaju se na Trgu bana Josipa Jelačića 10. i 11. Prosinca s početkom u 18.30 sati.

Nastup na nacionalnom finalu pobjedniku će omogućiti nastup na međunarodnom Imagine festivalu – IMAGINE 2017 u Francuskoj. Ostale nagrade su gostovanje na festivalu Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj , nagrada Aquarius recordsa – izdavanje singla te nagrada Euro Unita i Yamahe – elektroakustični ukulele.

Nacionalno finale – 10.12. u 18.30h – Trg bana Josipa Jelačića

NASTUPAJU:

Antonio David Perina

Insane Jester

Lover is dim

Kočnica

Gambit

Tantra

LOS

sArts

Matt Shaft

 

Međunarodni gosti:

Salomon Jakobsson(Švedska)

Please smell us(Francuska)

ThIED(Belgija)

 

U Hrvatskoj se ovaj festival organizira od 2007. godine pa će se ove godine održati njegovo 10. izdanje. Tim povodom u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića će se 11. prosinca održati Međunarodni festival IMAGINE na kojem će se natjecati pobjednici nacionalnih Imagine festivala koji su 2015. održani su u Belgiji, Brazilu, Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Zimbabveu. Na natjecanjima su odabrani najbolji mladi glazbenici, pojedinci i grupe koji će u Zagrebu predstavljati svoju zemlju na međunarodnom finalu za naslov Međunarodnog pobjednika i osvojiti međunarodnu turneju po Imagine Festivalima.

Međunarodno finale – 11.12. u 18.30h – Trg bana Josipa Jelačića

NASTUPAJU:

Sephion(Brazil)

Theid(Belgija)

The Late(Hrvatska)

The Rising sun(Francuska)

Ivy Moon(Španjolska)

The Tape(Švedska)

JESA(Zimbabwe)

 

Dođite i podržite ove mlade glazbenike u subotu i nedjelju na trgu!!!

Potražite IMAGINE CROATIA na Facebooku!