VETRO bar&bites – novo cool mjesto u gradu

0
U zadnjih godinu dana, Irena i ja smo odradili hrpu poslova. Stalno negdje putujemo, klopamo po najboljim restoranima, fotkamo se, zajebavamo i pri tom još zarađujemo. Život je lijep, a s obzirom koliko upita imamo za nove poslove, bit će još i ljepši. Znam da nam zavidiš blaganice Željka, ali ne mogu svi voditi ovakav naporan život. Netko mora i kucati na blagajni, kako bi svijet bio u ravnoteži.

Rekao sam Ireni da se moramo nači kako bi dogovorili daljnju strategiju osvajanja domaćeg i internacinalnog tržišta, ali i kako bi ju razveselio jednim iznenađenjem. Moja ruka je kratka, ali široka.

U prostoru nekadašnjeg People’sa otvoren je novi bar, Vetro bar&bites. Odlično mjesto za poslovne sastanke, after work party, ali i općenito za odlazak s ekipom na neko dobro vino uz koje se još može nešto baciti u kljun.

Vetro bar&bites Izvor: Vetro bar&bites facebook
Vetro bar&bites
Izvor: Vetro bar&bites facebook

Mislio sam da će biti uzbuđena zbog iznenađenja, al’ bila je hladna k’o leš. Ispijala je kavu i rekla: ”Što se tako glupo smiješkaš? Reci što imaš pa ću procijeniti dal’ je to vrijedno mog veselja.” Odgovorih joj: ”Bila si vrijedna ovih dana i odlučio sam te odvesti na mali romantični izlet u Italiju (Irena mi je pogledom dala do znanja da je romantična k’o motorna pila). Putujemo sljedeću subotu u Italiju u Treviso te Castelfranco Veneto. Art travel agencija organizira odlazak na izložbu ”Priče o impresionizmu” u muzeju Santa Caterina (Irena je čula za impresionizam kao i za Madagaskar). Kulturno uzdizanje, rezgledavanje grada, otići ćemo na neku dobru klopu i što je tebi najbitnije, u povratku stajemo u trgovačkom centru Carrefour Ipermercato (sir, vino, modni butici, trgovine cipela….). ”

Vetro bar&bites - Irena Jakičić tamani pršut Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Vetro bar&bites – Irena Jakičić tamani pršut
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Čim je čula trgovački centar i cipele, oči su joj zasjale kao moja čela na suncu. Nema veće romantike za stupničku kraljicu od dobrog shoppinga. U glavi joj je odzvanjala pjesma: ”Daj mi vina da se napijem…”

Rekla je: ”Joso! Naruči nešto najskuplje, naruči bocu Ribara.”

Molio sam Boga da mi da snage da ju ne ubijem pred svima.

Odgovorih joj pristojno: ”Nisi u Stupniku ispred Konzuma. Smiri se.”

Naručio sam dvije čaše Merlot Ravalico-a i nazdravio s djevojkom sa sela.

Odlično istarsko vino, rubinsko crvene boje s ljubičastim tonovima. Ima ugodan buket opora okusa, uravnotežen s ne manje ugodnom gorkastom podlogom. Odlično pristaje uz jača jela od crvenog mesa, pikantne soseve, dimljena mesa i jake sireve.

Ovaj ultra gay opis vina nije moj. Prepisao sam to sa Googla. Naručili smo i platu s pršutom, sirom i domaćim kobasicama te Tatarski biftek. Irena se bacila na pršut k’o svećenik na milostinju. Rekoh joj: ”Diši malo. Zadavit ćeš se.”

Vetro bar&bites - mješana plata Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Vetro bar&bites – mješana plata
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Nakon pola kile pršuta, pogledala je svojim velikim proždrljivim očima prema bifteku i lagano me trknula u rebra. ”Joso! Ja mislim da je ovo sirovo. Reci konobarici da malo prepeče to meso.” Odgovorih joj ljubazno: ”Prepekli te kanibali nesrećo jedna. To je Tatarski biftek. Mora biti sirov. Začinjen je (sol, papar, majoneza, senf, Worcester umak, francuski konjak, luk…), perverzija okusa. Staviš malo maslaca na tost pa preko toga šibneš meso…, milina.” Gledala me začuđeno kao Žejlka kad me uhvatila u krađi usred Dione. Rekla je ”Znači to je kao Sushi?”. Tu sam se predao. Samo sam kimnuo glavom i dao joj do znanja da može početi jesti.

Vetro bar&bites - Tatarski biftek Izvor: Facebook Vetro bar&bites
Vetro bar&bites – Tatarski biftek
Izvor: Facebook Vetro bar&bites

Kasnije smo još probali sjajni Cabernet Sauvignon Ravalico, a nakon što smo strusili cijelu platu, preostalo nam je samo da se zasladimo sa sjajnom čokoladnom tortom i tortom od sira.

Vetro bar&bites - Irena Jakičić - Piti Ili ne piti... Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Vetro bar&bites – Irena Jakičić – Piti Ili ne piti…
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Vetro bar&bites - čokoladna torta i torta od sira Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Vetro bar&bites – čokoladna torta i torta od sira
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Super nam je bilo u Vetro baru. Ambijent je ugodan i sjajno uređen. Ima dušu. Osoblje je ljubazno, a cijene su pristupačnije nego u centru grada. Dobro smo se najeli, isprobali neka fina vina i što je najbitnije, dogovorili novu poslovnu strategiju s kojom ćemo konačno doći do tako željenih milijona. Samo siromašni ljudi govore kako novac nije bitan. Mene Irena ne bi ni pogledala da nemam dobra kolica. Uvijek po nju dolazim sa stilom.

Vetro bar&bites - Gastro Snob - Brzi i žestoki Foto: Irena Jakičić, Flash.hr
Vetro bar&Bites – Gastro Snob – Brzi i žestoki, Foto: Irena Jakičić, Flash.hr

Vetro bar&bites

Hektorovićeva 2
Zagreb, Croatia

Tel: 098 964 0587

https://www.facebook.com/Vetro-barbites-241408586260676/

 

PS: Irenu i mene možete pratiti na instagramu i facebooku:

Irena Jakičić https://www.instagram.com/irenajakicic/

Joe Flash.hr https://www.instagram.com/joeflashhr/

Flash.hr https://www.facebook.com/Flash.hr.newsportal/

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, romantični kamatar iz Dubrave, strastveni kolekcionar ploča Duška Lokina, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.